Barnkalasplanering pågår

Skrivet av Sabina
Lördag 21 juli 2012 kl. 15:31

Redan för ett år sedan fick jag frågan om att arrangera ett barnkalas med arabiskt tema och nu om två veckor är det dags. Födelsedagsbarnet själv fyller tre år och övriga barn som är inbjudna är 3-7 år gamla.

Jag har inte direkt bra koll på vad barn i den åldern tycker om att kalasa kring men när jag var i Marocko förra månaden gick jag på en målmedveten shoppingtur - och fick med mig ett gäng små instrument lagom stora för små barn; Tre olika sorters trummer samt marockanska cymbaler (qarkabeb).

Ja, jag vet. Finns en risk för att föräldrarna inte blir helt glada på mig, men det får jag ta. ;)

Vidare funderade jag på om det eventuellt fanns gnuggistatueringar för barn med hennamöster? (Tänk er själva kaoset om jag skulle börja kleta med riktig henna.) Kom så på att Preeti just nu är i Indien och där om någonstans borde det finnas. Bad henne hålla ögonen öppna och idag skickade hon bild på (en del av) det hon fått tag i åt mig:

Kan inte sluta titta på bilden och ser framför mig hur speciellt tjejerna på kalaset (och kanske även deras mammor) kommer bli helt glittrifierade.

Självklart kommer också min kamelkakformsfamilj att engageras i kalaset, men som sagt, det är några veckor kvar och en hel del kvar att planera.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fest Musik Shopping

Tio romantiska Bollywoodlåtar

25 september 2014 kl. 19:23
Nu är hösten på gång och det är dags för tända ljus, mysiga mörka kvällar och ost och vin med din käresta. För att komma riktigt i stämning...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Unboxning av en magdansdräkt från Eman Zaki

25 oktober 2013 kl. 12:47
Förberedelse pågår inför kommande dansfestivalmaraton och Cecilia hade lyckas omdirigera en leverans från Kairo hem till mig där hon tillfälligt flyttat in. Och så ringde det på dörren...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.