Lugnet efter det orientaliska barnkalaset

Skrivet av Sabina
Måndag 6 augusti 2012 kl. 20:24

I helgen var det så dags för 3-årskalas hos en kompis och hennes dotter - Ett väldigt månkulturellt kalas även om vår betoning låg på Nordafrika/Mellanöstern. Jag storhandlade ju i Marocko tidigare i somras men det blev mest leksaker och kryddor därifrån och det största jobbet gjordes ju nu i helgen.

Eftersom det var fler vuxna än barn närvarande satsade vi på stekta kycklingbitar kryddade med den marockanska blandningen Ras el Hanout som gästerna fick kombinera i runt bröd tillsammans med hummus, mohammara, tomtatröra (även den med Ras el Hanout) och baba ganoush. Och så fanns det tabouleh och vanlig grönsallad vid sidan av. Enkel plockmat som passar både vuxna och barn men ändå med arabisk touch.

Till efterrätt blev det mormors norska jordgubbstårta samt chokladkaka. Och det kompletterade jag bland annat med färdigköpa dadelkakor, torkad frukt och persiska kikärtskakor. Samt högar av kardemummakameler som jag gjort utifrån ett kakrecept från Palestina: Hab el hal. Väldigt enkel deg som både går snabbt att göra och baka ut, rekommenderas som alternativ till pepparkakor.

Födelsedagsbarnet fick en marockansk klänning av mig som hennes mor kompletterade med en liten magdanskjol som hon köpt i Turkiet tidigare i vintras. Utan att prata ihop oss i förväg lyckades vi färgkoordinera och flickan själv älskade de pinglande mynten som lät mycket mer än man skulle tro när man ser dem på bilden nedan.(Fördel: Vi visste var hon var hela tiden.)

De små instrumenten blev förstås jätteuppskattade av både barn och vuxna, ett par av dem släppte inte taget om dem under resten av dagen. Andra gillade dock de indiska glittersmyckena mest och visade stolt upp sig för alla som var intresserade. Även om det inte var så mycket "henna" över dem som var min ursprungliga tanke så var det både snyggt och annorlunda.

Glitter och musik räcker uppenbarligen långt för att göra 3-åringar och deras föräldrar nöjda. Födelsedagsbarnets mamma har redan fått frågan hur hon ska trumfa det här nästa gång (det ska hon inte, då blir det korv med bröd!).

Och trots att det var många gäster har jag ändå lite musik- och glitterprylar över som jag tänkte tävla ut här på Orientalista senare i veckan! Håll utkik!
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Kakor Fest Henna Kamel

Ätbar kärlek - hennakakor kan nästan inte bli snyggare än så här

14 februari 2014 kl. 09:05
Det är alla hjärtans dag och min galet kreativa vän Preeti delar med sig av bilder från sitt senaste kakbak. Massor av vackra kakor i röda, vita och rosa nyanser. Se och bli hänförd!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Dromedarbakning

9 maj 2012 kl. 20:12
Fick lite deg över efter ett bakprojekt och tog fram mina nya dromedarformar.
» Läs hela inlägget

Kamelkaksformsfamiljen växer

18 april 2012 kl. 11:24
I helgen var jag på s.k. baby shower och då dekorationstemat var djur så hittade jag glädjande nog ett par dromedar på plats.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.