Halay-bakfylla

Halay-bakfylla
Skrivet av Sabina
Söndag 15 augusti 2010 kl. 09:48
Har precis rullat ur säng och kroppen är allt annat än samarbetsvillig. Men kan man förvänta sig annat när man först stått i dansstudion och tränat teknik i två dagar och därefter snabbt studsat vidare till Re:Orient Halay Party och dansat sig genomsvettig – flera gånger om.

Det är inte ofta man är bortskämd med bra turkiskt och irakisk musik på utomhusscen i Sverige, så det gäller att passa på när tillfälle ges. Så från åtta på kvällen tills strålkastarna släcktes vid elva röjde vi loss till musiken. När vi kom vid åtta var det fortfarande rätt lugnt på golvet framför scen men allt eftersom klockan gick så fylldes det på med mer och mer folk. Cecilia lyckades identifiera fyra olika sorters varianter på dansstil under ringdansen, det var bara att välja stil och svårighetsgrad. Och ville man inte dansa ringdans var det bara att välja ett hörn och dansa på än.

Själv var jag lyrisk de gånger darburkan sög tag i mig, både när Basriyatha och Club East-n-bul spelade. Det var danslycka upphöjt till tre. Men ack så trötta vi är, och nu ska jag strax iväg på workshop för Kay Artle. Har hört talas om Hilal-stilen i så många år, och bara sett det på scen, ska bli kul att äntligen få prova på det själv också – om kroppen nu tillåter.
Äldre inlägg:
« Sidi Mansour
Nyare inlägg:
Gula dadlar »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Konsert i Stockholm
Lördag 14 augusti 2010 kl. 19:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Re:Orient Halay Konsert

Bagiye-lektion mitt i natten

3 september 2011 kl. 18:14
Sent igår kväll blev det spontandans på kompisarnas uteplats då Aralia lärde oss andra att dansa Bahiye, en assyriansk halay/ringdans. En bra start på danshöstterminen;...
» Läs hela inlägget

Mera dans, mera dans hela helgen

7 mars 2010 kl. 16:58
"Jag kan aldrig få för mycket orientaliska rytmer i mitt liv" sa jag och svarade ja på inbjudan till att hänga med på orientalisk konsert på Konserthuset ikväll. Helgen är intensiv. I fredags var jag...
» Läs hela inlägget

Caravan of Life

18 augusti 2015 kl. 19:49
Persiske Omar Khayyam och svenske Carl Michael Bellman har mer gemensamt än man kan tro. Sarah Riedel och Mahsa Vahdat med musiker bjöd på en musikalisk upplevelse under Stockholms kulturfestival som vävde samma då och nu, där och här.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.