Glöd med as-Sayf

Glöd med as-Sayf
Skrivet av Sabina
Måndag 9 november 2009 kl. 17:24
Första gången jag såg as-Sayf var på mellanösternfestivalen i Stockholm 2006. Då blev jag helt fascinerad över deras enkla med kraftfulla dans, med jordad i traditionell egyptisk folkdans och helt utan glitter och bara magar. Men as-Sayf tar sig ändå kreativ frihet och implementerar sig själva och, för att citera dem från fredagskvällens eftersnack, gör som de själva vill.

I fredags var det premiär för deras nya verk Glöd som de skapat i samarbete med ett gäng musiker med Anders Hammarlund i spetsen. Och det var främst musiken som gjorde Glöd till en skön upplevelse. Egyptiska toner med lite inslag av svenska folkvisor och "Vasastan". Levande musik och samspelet mellan dansare och musiker går inte att ersätta med en cd-skiva! Dessutom var skönt att få se något nytt men som ändå kommer från den musik och dans som jag håller så kär.

Ikväll fortsätter mina kulturella upplevelser, om ett par timmar är det återigen dags konsert med Khaled!


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Fredag 6 november 2009 kl. 19:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!
Konsert i Stockholm
Måndag 9 november 2009 kl. 21:00
» Läs 4 kommentarer

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow as-Sayf

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

80 minuter ATS från Uppsala

14 september 2015 kl. 18:10
Hämta en kopp te och sätt dig bekvämt! Här kommer dagens dansinjektion - 80 minuter ATS (American Tribal Style) från helgens kulturnatt i Uppsala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.