Gula dadlar

Gula dadlar
Skrivet av Sabina
Lördag 21 augusti 2010 kl. 18:56
Häromdagen fick jag några "ungdadlar" av Said, gröngula hårda små frukter som inte alls var så söta som man är van vid. Jag har aldrig sett dem tidigare, eller i alla fall inte tittat närmare på dem. Jag gav bort en till en dadelälskande kompis och hon kunde inte gissa vad det var även om hon på något sätt kände igen smaken, så annorlunda är de mot de mjuka, mörka dadlarna.

Nu ett par dagar senare har de blivit något gulare men är fortfarande torra och lite småsyrliga. Och riktigt goda, bra alternativ för er som gillar dadlar men som inte vill få en sockerchock.

Visste ni förresten att det finns både "manliga" och "kvinnliga" palmer? Jag har fått dem utpekade för mig en gång och såg tydlig skillnad på att palmträden fanns i två olika varianter trots att de ändå tillhörde samma sort.
Äldre inlägg:
« Halay-bakfylla


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dadlar

Saker man får tåla som en Orientalista

13 april 2011 kl. 15:11
Under en helt vanlig dag på it-jobbet kan en diskussion om kladdkaka leda in på dadlar, gå vidare till vad dadlar heter på engelska (dates) för att slutligen mynna ut i hel...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.