Vad är väl en orientalisk knytkonferens... om inte alldeles underbar!

Skrivet av Sabina
Onsdag 2 oktober 2013 kl. 21:51

Vi hade en intensiv dag i lördags, vi som hade samlat oss för en orientalisk knytkonferens. En intensiv och alldeles underbar dag. På schemat stod bland annat syverkstad, fotokurs, diskussioner av ord och begrepp, skönhet, samarbete och historia, vi kokade ris och vi fick se hur det gick till att göra en hårförlängning.

Jag själv hann inte riktigt med att lyssna in allt som sades under dagen men att döma från meddelanden och kommentarer som vi fått sedan i lördags verkar det som om alla hade en trevlig och givande dag.

Maria Granström pratade till exempel om att sy sina egna dräkter.

Syverkstad med Maria - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Undertiden pågick en fotokurs med Leo Sutic där deltagarna både fick teknisk utbildning och praktiskt prova på. Här försöker Efti och Katy fånga hårslänget i rätt stund...

Fotokurs med Leo - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Resultatet? Så här!
Foto: Efti

Fotokurs med Leo - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Flera diskussioner hann inte ens ebba ut, flera fick avbrytas på grund av tidsbrist och det är väl så det kan vara då det i flera fall är diskussionen i sig som är den viktiga - inte att man måste komma fram till någon konkret.

Samtal - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Inte ens en god lunchbuffé hindrade oss från att prata och diskutera om dans och allt som hör till.

Lunchpaus - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Så här skriver Leo:
Diskussionerna om kroppsideal och dansrelaterade skador var ett givet par och är det jag minns starkast. Tillsammans var de en inblick i hur det är att stå på scen, och i många fall att ikläda sig inte bara en dräkt, utan ett specifik karaktär, gång på gång. Som en deltagare sa - vi är inte bara fysiska varelser, utan även psykiska.

Samtal - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Dagen bjöd även på en del oväntade överraskningar. T.ex. fick Kiana låna en av kockhattarna under sin kurs om hur man kokar persiskt ris. Visst är hon tjusig?

Kianas hatt - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Om att koka persiskt ris - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Maria höll en föreläsning om huruvida det fanns magdans på 1700-talet eller ej. På bilden visar hon hur man håller hand under den turkiska dansen horon.

Fanns magdans på 1700-talet? - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013
{Rätt svar på frågan om magdans på 1700-talet? Nej!}

Och i ett hörn av lokalen pågick även en hårförlängning. Medan Theresa sydda in långt hår på sin hårmodell fick vi chans att ställa frågor och se ur det gick till.

Hårförlängningar - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Man behöver inte alltid gå så långt att ordna en hel konferensdag för att prata om det vi gör när vi dansar och spelar på scen och i studion. Värna även om de där små stunderna när vi möts och bara sitter och pratar - små små knytkonferenser pågår dagligen överallt.

När konferensen var slut tog vi en kort andningspaus innan Kista Bazar bjöd in till orientalisk fest där några av våra konferensdeltagare bjöd på dans!

Elnaz

Elnaz  - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Entrophy

Entrophy - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Maria och Lotten chillar lite backstage efter sina respektive uppträdanden.

Lotten och Maria - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Kommentar om dagen från Lotten Lundgren:
Under konferensen diskuterades många intressanta teman, bland annat hur vi skapar sammanhållning och gemenskap i vår branch. För mig var detta ett utav de viktigaste samtalen och det som väckte många tankar som dröjde sig kvar i dagar efter konferansen. Genom att både lärare och elever stöttar varandras events, workshops, initiativ och dans stärker vi varandra och det skapas en vänlig konkurrans, som någon så fint kallade det. För mig blev samtalet ett perfekt avslut på en riktigt lyckad dag!

Och så avslutningsvis det obligatoriska seriösta fotot som bevisar att vi inte bara var där för att ha kul - eller hur det nu var.

Seriösa tribaltjejer - Orientalisk knytkonferens 28 september 2013

Maria fick även sitt uppträdande filmat!

Tack för i år alla som kom, deltog och engagerade sig. Och tack till Kista Bazar för en trevlig lokal att vara i, trevlig personal och en härligt fest på kvällen!
Kommentarer

Alexandra sotoAlexandra soto
Fredag 4 oktober 2013 kl. 16:39
Underbart att få träffa så många fantastiska människor med samma intresse! Att få ta del av allas erfarenheter och tankar var väldigt givande. Känner att vi kommer närmare å närmare varandra, att samarbeta istället för motarbeta. Tycker att de är oerhört viktigt att vi öppnar upp för varandra, som Lotten skrev "Skapa en vänlig konkurrens" Knytkalaset och kvällens event ger den känslan, att vi alla är som en familj inom orientaliskt dans. Tack Sabina å Co!!


Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Seminarium i Stockholm
Lördag 28 september 2013 kl. 11:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!
Fest i Stockholm
Lördag 28 september 2013 kl. 19:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Knytkonferens Orientalista

Reflektioner från en knytkonferens

24 september 2012 kl. 00:18
Ni vet, det var så galet mysigt på förra helgens orientaliska knytkonferens att det egentligen är svårt att formulera det i ett enda inlägg. Men jag gör ett försök, och så ses vi igen nästa år?!
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Varför arrangerar vi en orientalisk knytkonferens?

27 augusti 2012 kl. 20:49
Jag är nyfiken - vad skulle hända om vi orientaliska dansare samlas under samma tak utan träningskläder - vad skulle vi prata om och vilka nya idéer skulle vi få?
» Läs hela inlägget

Fyra boktips om dans och invandring genom tiderna

6 oktober 2013 kl. 10:03
På Orientalistas knytkonferens pratade Maria om huruvida det fanns magdans i Sverige på 1700-talet. Svaret är nej, men följande fyra böcker avslöjar annat som hände här hemma i Sverige förr.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.