Ulla sydde magdansdräkter till hela as-Sayf

Ulla sydde magdansdräkter till hela as-Sayf

Ulla Edenmark, enda gången hon (enligt sig själv) vågade sig på att dansa Oum Kalthoum, på en Sodaföreställning.

Samtliga bilder: Privat

Skrivet av Sabina
Måndag 7 januari 2013 kl. 21:24

Det kom ett mail från Ulla som vill berätta om ett gäng blå orientale-dräkter som hon 1997 sydde till sig själv och övriga medlemmar i dåvarande dansgruppen as-Sayf.

Så här skriver hon:

De började i Kairo (förstås) med ett besök i en pärl- och strassbutik med Samasem som guide. Hon visade oss en regnbågsstrass hon just upptäckt, och vi köpte metervis.

När sedan as-Sayf skulle sätta upp sin första föreställning, Yallah! så skulle vi ha nya kostymer förstås, och jag rusade ut och letade, och hittade ett blått glittertyg som var speciellt framtaget inför nyåret, det här var i november/december. Jag köpte blå chiffong och sen hem och sy skräddarsytt till mig, Kay, Annika och Therese. Det blev så småningom även ett par vita, eftersom tyget inte fanns kvar när vi skulle ha två dräkter till Stina och Camilla. Och regnbågsstrassen kan beskådas på applikationer i guld, svart och regnbåge - likadana på alla sex dräkterna.

 

Ulla och Camilla i en duett från dansföreställningen Yallah!.

Ulla, Kay och Annika under en föreställning på Mosebacke, Stockholm.

Från en video med Ulla, Kay och Annika när de spelade in den, vad de själv vet, första svenska instruktionsvideon - Kay gjorde själva videon och alla tre framförde en liten dans på slutet.
Kommentarer

Barbro F
Måndag 7 januari 2013 kl. 22:02
Jättefina dräkter! Och kul att läsa om hur de kom till :)!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Hemdesignade dansdräkter Magdansdräkter Hemdesignade Magdansdräkter Magdans as-Sayf

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eleonoras paljettmagdansdräkt

7 februari 2013 kl. 18:32
Eleonora har lösning på hur du kan sy en glittrande magdansdräkt utan behöva sy på pärlor och paljetter i evigheter.
» Läs hela inlägget

Marias ljuslila magdansdräkt

26 november 2012 kl. 20:43
En skir lila magdanskreation från Maria. Jättefina pärlarbeten och med möjlighet att byta ut kjolen till en vid istället för en tajt.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Rebecca Bile, Västra Götalands län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.