Marias ljuslila magdansdräkt

Marias ljuslila magdansdräkt

Samtliga foton: Tracy Grahn

Skrivet av Sabina
Måndag 26 november 2012 kl. 20:43

Maria har återigen överraskat med en snygg dansdräkt i helt egen design.

Hon hittade tyget redan för tre år sedan och föll för det då det tydligen påminde om en höftsjal som Mercedes Nieto haft under en workshop. Men sen dröjde det till i somras innan hon fick en idé för hur dräkten skulle se ut och sen gick det fort; Premiärdansen gjordes på en väns bröllop redan i augusti. Dock verkar Maria ha jobbat vidare med den sedan dess, jag fick höra att de små ärmarna gjordes så sent som i lördags - samma dag som bilderna togs.

Eftersom tyget inte är särskilt färgstarkt ville Maria lyfta fram de lila nyanserna, vilket blev med hjälp av både lila pärlor samt ett par lila slitsade byxor under kjolen. För att dessutom kunna alternera mellan en snäv och vidare kjol valde hon att sy ett separat höftbälte och bältets skarv döljs med ett indiskt bröllopssmycke.

Färgerna kommer inte riktigt till sin rätt i filmklippet nedan, men ni kan i alla fall se dräkten "i action".

Har du också designat och sytt en dräkt till dig själv? Skicka en bild eller två till kontakt@orientalista.se och berätta lite om dräkten samt dig själv så lägger vi upp det här på Orientalista. Alla orientaliska dansstilar är välkomna.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Hemdesignade dansdräkter Magdansdräkter Magdans Hemdesignade Magdansdräkter

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eleonoras paljettmagdansdräkt

7 februari 2013 kl. 18:32
Eleonora har lösning på hur du kan sy en glittrande magdansdräkt utan behöva sy på pärlor och paljetter i evigheter.
» Läs hela inlägget

Ulla sydde magdansdräkter till hela as-Sayf

7 januari 2013 kl. 21:24
Det kom ett mail från Ulla som vill berätta om ett gäng blå orientale-dräkter som hon 1997 sydde till sig själv och övriga medlemmar i dåvarande dansgruppen as-Sayf.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Magdalena, Uppsala län
» Mer information
Säljes av: Gittan, Västra Götalands län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.