Doften av henna en måndag morgon

Skrivet av Sabina
Måndag 27 augusti 2012 kl. 11:11

Preeti från The Big Fat Indian Wedding är på besök hos mig denna vecka och medan jag själv petade i mig frukost inledde hon morgonen med att blanda ihop henna inför kvällens fest som hon är inhyrd till.

Steg 1: Hennapulver i en skål

Steg 2: Blanda med citron- eller limejuice, eucalyptus- eller teatreeolja samt lite te (helst svart te, men i värsta fall fungerar det även med bara vatten).

Steg 3: Rör om tills du får "rätt" konsistens!

Och nu står hennaröran på diskbänken och geggar ihop sig inför kvällen. Preeti har också testat glittertuberna som man kan använda för extra dekoration eller som alternativ för de som inte vill få hennafärg på sig.

Och nu medan jag jobbar vidare med mitt spanar Preeti in sitt block med skisser och funderar över mönster och design.

En helt vanlig måndag i en Orientalistas liv... eller inte.

(Ja, jag är lite lite avis faktiskt - en fest som inkluderar henna - på en måndag!)
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Henna

Blanda din egen henna - en steg för steg-guide

23 februari 2014 kl. 10:05
Jag har sett det göras flera gånger men nu har jag fångat upp detaljerna - Preeti har visat mig hur man bäst blandar sin egen henna.
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Ätbar kärlek - hennakakor kan nästan inte bli snyggare än så här

14 februari 2014 kl. 09:05
Det är alla hjärtans dag och min galet kreativa vän Preeti delar med sig av bilder från sitt senaste kakbak. Massor av vackra kakor i röda, vita och rosa nyanser. Se och bli hänförd!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Glittergrattis till Caroliné

31 augusti 2012 kl. 14:39
Efter några dagars funderande och med hjälp av Preeti, som var den som köpte och tog hem glittret till oss, har vi till slut enats om en vinnare.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.