Jag är en henna-labbråtta

Jag är en henna-labbråtta
Skrivet av Sabina
Lördag 25 juli 2009 kl. 09:04
Nu har jag hållt tyst i flera veckor samtidigt som jag döljt en större hennamålning på höger fot. Men idag 25:e juli fyller Anna år och då kan jag äntligen visa upp den här bilden där Preeti testar sin hemmagjorda hennapasta på min högra fot.

Idag har Anna nämligen stor orientalisk födelsedagsfest och min present till henne blir Preeti som kommer att dekorera Anna, samt de partygäster som önskar, med hennamålningar.

Bilden är cirka tre-fyra veckor gammal och idag man kan fortfarande ana en del av målningen. Det enda som envist vägrar ge med sig är färgen på tånaglarna, ett par av dem ser nästan ut som om de råkat ut för en olycka.

Hennamålningar, eller tatueringar som man oftast säger, är en gammal tradition i bland annat både Nordafrika och Indien. Preeti själv kommer från Indien och har berättat många minnen från när hon var liten och fick både armar och ben målande inför släktingars bröllop, och för att färgen skulle fastna ordentligt fick hon inte ta bort pastan på väldigt många timmar - svårt att inte få röra sig som man vill när man är en liten, nyfiken åttaåring. Bara själva hennamålningen inför till exempel ett bröllop är en helt egen fest i sig, fast i Indien kallar de det för menhdi istället för henna.

Medan Preeti målade min fot roade jag oss genom att läsa högt från webbplatsen The Henna Page; Varje liten krumelur har ett namn och genom att sätta ihop till exempel "The ZiggyZoggy", "The Fooffy", "The Sprout" och "Kitty Whiskers" kan man skapa rätt läckra kombinationer. Beskrivningarna är rätt roliga att läsa men fungerar jättebra när den egna inspirationen tryter.

Nu ska jag peta i mig lite snabb frukost innan det är dags att bära mina vattenpipor till bilen och åka bort till festplatsen för att hjälpa till med att dekorera orientaliska partytält. Det kommer att bli en lång men mycket rolig orientalisk dag.


Kommentarer

Cissi
Tisdag 28 juli 2009 kl. 15:14
Min menhdi-tatuering sitter fortfarande stadigt efter de första dagarna o fortsätter att väcka uppmärksamhet hos folk =) Jag gillar den skarpt!

Shirin
Tisdag 22 september 2009 kl. 11:29
Hejsan! Jag undrar om du lägger henna på händer och armar på privata personer, jag vill ha det till mitt bröllop. Hälsningar Shirin

SabinaSabina
Torsdag 24 september 2009 kl. 13:54
Hej Shirin!
Preeti finns tillgänglig inför bröllop. Jag har gett henne din e-postadress.

Sujatha
Lördag 3 oktober 2009 kl. 09:47
Hej,

Jag behöver också en professionell hennamålare till mitt bröllop, är det någon som kan göra det? Kan någon hjälpa mig?

MVH
Sujatha

SabinaSabina
Söndag 25 oktober 2009 kl. 23:25
Hej Suajtha!

Jag har gett din e-postadress till Preeti.

Om ni är fler som vill ha kontakt med Preeti är det snabbast att skicka ett meddelande via kontaktforumläret här på Orientalista så ber vi Preeti kontakta er direkt via e-post, telefon etc.

Mehnaz
Torsdag 27 september 2012 kl. 21:11
Hej, jag behöver en hennamålare till min bröllop. Hur kan jag kontakta henne.
Mvh

SabinaSabina
Tisdag 2 oktober 2012 kl. 11:46
Hej Mehnaz.
Preeti bor tyvärr inte längre i Sverige.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Mehndi Henna

Blanda din egen henna - en steg för steg-guide

23 februari 2014 kl. 10:05
Jag har sett det göras flera gånger men nu har jag fångat upp detaljerna - Preeti har visat mig hur man bäst blandar sin egen henna.
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Jag är en henna-labbråtta - del 2

29 april 2012 kl. 17:54
En helt vanlig söndag och nu sitter jag här igen som en försökskanin och blir hennamålad - eller Mehndi som de kallar det i Indien.
» Läs hela inlägget

En indisk upplevelsechock

12 februari 2011 kl. 23:05
Medan omvärlden stormar har jag varit i en bröllopsbubbla i Mumbai, Indien. Gäster har hämtats på flygplatsen, bröllopsmat har provsmakats, kläder och smycken har letats, provats och blivit utvalda och...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.