En indisk upplevelsechock

En indisk upplevelsechock
Skrivet av Sabina
Lördag 12 februari 2011 kl. 23:05
Medan omvärlden stormar har jag varit i en bröllopsbubbla i Mumbai, Indien. Gäster har hämtats på flygplatsen, bröllopsmat har provsmakats, kläder och smycken har letats, provats och blivit utvalda och plötsligt hade två veckor hunnit passera. När jag nu landat hemma i snöiga Sverige igen är jag lite trött i huvudet efter alla intryck och upplevelser som ska smältas och falla på plats. Vad var det som hände egentligen?

Det helt galna dansuppträdandet på bröllopsfestens andra dag återkommer jag till när jag får tag i filmer och bilder (galet i väldigt bra betydelse). De fem olika indiska klänningarna som följde med hem kräver också sitt eget inlägg (och så måste jag nog träna lite mer på att vira in mig i sarin). Och så armbanden, alla vackra armband...

Men mendhi-tatueringarna sitter fortfarande kvar på händerna och väcker uppmärksamhet. Det är svårt att gömma undan det faktum att jag varit utomlands när jag har mönster ut på samtliga fingrar; Både i taxin, på tunnelbanan, på jobbmöten och i lunchrestaurangen har folk stannat till och fascinerat frågat om färgen på händerna.

Färgen på händerna kommer att tona bort, men minnena blir allt starkare ju fler bilder som hittar ut på nätet. Ett bröllop i Indien, på riktigt, var sannerligen en upplevelse för livet.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Indiskt bröllop Indien Henna Mehndi

Blanda din egen henna - en steg för steg-guide

23 februari 2014 kl. 10:05
Jag har sett det göras flera gånger men nu har jag fångat upp detaljerna - Preeti har visat mig hur man bäst blandar sin egen henna.
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Glittergrattis till Caroliné

31 augusti 2012 kl. 14:39
Efter några dagars funderande och med hjälp av Preeti, som var den som köpte och tog hem glittret till oss, har vi till slut enats om en vinnare.
» Läs hela inlägget

Jag är en henna-labbråtta - del 2

29 april 2012 kl. 17:54
En helt vanlig söndag och nu sitter jag här igen som en försökskanin och blir hennamålad - eller Mehndi som de kallar det i Indien.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.