Berlinerfesten är igång

Berlinerfesten är igång
Skrivet av Sabina
Torsdag 25 juni 2009 kl. 09:37
Igår eftermiddag anlände jag och Anna till ett strålande varmt Berlin och eftermiddagen spenderade vi i området Kreuzberg som visade sig vara Berlins turkiska kvarter.

Efter en halloumismörgås och jättegott turkiskt te trillade vi förbi en musikaffär som vi förstås inte kunde låta bli. Turkisk musik i mängder men även lite arabiskti ett hörn. De trevlige ägaren Oshman bjöd på svartvinbärssaft medan vi provlyssnade några skivor och på bilden ser ni Anna svänga runt bland både cd-skivor och kassettband. Stackars Oshman är nog inte bortskämd med svenska dansande kunder i butiken och jag fick lite rabatt på en underbar darburka-skiva.

Nu ska vi kasta oss in i ett längre pass med workshops för Shafeek, Sharon och Horacio. Vi hörs!
Äldre inlägg:
« Ny slang - snart drar vi


Kommentarer

Cissi
Fredag 26 juni 2009 kl. 08:15
Oh! Passa på att hänga mycket i olika skivaffärer i Kreuzberg nu. Affären på bilden verkar suverän! Jag brukar köpa med mig skivor som souvenirer från olika resor... det är alltid rätt =)

Emma OsmaniEmma Osmani
Söndag 20 september 2009 kl. 13:20
Nästa gång STANNAR jag i Kreuzberg och bara njuter i en vecka...

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Shopping Tyskland

Unboxning av en magdansdräkt från Eman Zaki

25 oktober 2013 kl. 12:47
Förberedelse pågår inför kommande dansfestivalmaraton och Cecilia hade lyckas omdirigera en leverans från Kairo hem till mig där hon tillfälligt flyttat in. Och så ringde det på dörren...
» Läs hela inlägget

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

16 juni 2013 kl. 23:27
Av en slump hamnade jag på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Massor att titta på och sucka efter - provade bland annat en kaftan som är helt underbar!
» Läs hela inlägget

Unboxning av en persisk matta

20 november 2012 kl. 14:46
Mattor kommer inte ihoprullade utan ihopviktna och väl inpackade. Krävdes lite kraft att befria den här persiska skönheten från sin låda.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.