Nubisk fusion och ännu mera dans

Nubisk fusion och ännu mera dans
Skrivet av Sabina
Tisdag 10 januari 2012 kl. 12:14

Söndagkvällar i Marocko har sin stående aktivitet med konsert på Café Clock och i förrgår var inget undantag - Nubisk fusion stod på schemat. Nedan några kortare filmklipp där killarna mest imponerade med sina steg, hopp och sin charm. När den mer officiella delen av konserten var avklarad tog gästerna över dansgolvet och mot slutet hade en marockanska till och med tagit sig upp på ett av borden och shimmade och hårkastade till publikens ljubel medan kompisarna fick jobba hårt för att hålla bordet på plats.

Igår fortsatte den marockanska vardagen och jag blev inbjuden på "dansklass" med amerikanska Evelyn och brittiska Sarah, båda fd dansöser som bor och jobbar (dock ej med dans) här i Fes. Evelyn har jag ju dansat med några gånger tidigare och denna gång bor jag även hos henne, men det var första gången jag träffade (och dansade med) Sarah ordentligt. Under två timmar turades vi om att sätta ihop små kombinationer och jag fick dessutom chans att testa en kul men kanske lite komplicerad saidikombination som jag satt ihop inför vårens F-klass. Sarah gick loss totalt när vi drog igång lite turkisk musik och Evelyn har alltid nya små steg som får igång min egen kreativitet. Precis vad jag behövde efter julhelgernas danskoma.


Nyare inlägg:
Huvudprydnader »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Café Clock Fes Resor Marocko

Ännu mer bröllopsdans - denna gång i Marocko

13 juni 2010 kl. 15:15
Tidigare i veckan ramlade jag ner i Marocko igen, denna gång tillsammans med Preeti och Anna, och vi har haft fullt upp. Förutom två dagars bröllopsfriande så har även Fes Festival of World Sacret Music...
» Läs hela inlägget

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Det blev en till utomhuskonsert i Fes

15 juni 2012 kl. 11:44
Ena stunden funderar man på att kanske gå och lägga sig tidigt, andra stunden är man på väg mot en El Safi-konsert och köper svarta biljetter bredvid en polisbil.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.