Zero Silence - en dokumentär om den arabiska våren

Zero Silence - en dokumentär om den arabiska våren
Skrivet av Sabina
Torsdag 1 september 2011 kl. 08:56

Igår kväll var jag på filmvisning av dokumentären Zero Silence. Helt klart sevärd om du är det minsta nyfiken om den arabiska våren, för Zero Silence handlar om människorna och ungdomarna som vågar säga nej och sprida information trots risk för sitt eget liv.

"Filmen påbörjades 2009 av de tre unga filmarna Javeria Rizvi Kabani, Alexandra Sandels och Jonny von Wallström. Genom sin film vill de berätta historien om unga modiga arabers kamp för frihet, demokrati och yttrandefrihet."

Den är också intressant om du, som jag, jobbar med kommunikation online och svänger dig med begreppet "sociala medier". Men främst är det människorna, inte tekniken, som berörde mig. Går på SVT2 imorgon fredag kväll med repris på söndag och tisdag.

Yalla, se den.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Film i Stockholm
Onsdag 31 augusti 2011 kl. 20:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!
Film i Hela Sverige
Fredag 2 september 2011 kl. 20:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Recension Film

Filmrecension: My Sweet Pepper Land

7 mars 2014 kl. 12:05
Saleem förstår sin genre, och berättar en kurdisk historia i westernformat istället för att begå misstaget att berätta en western med kurder. Det är en spännande och hårdkokt historia som levereras av denna crossover.
» Läs hela inlägget

Dokumentärfilmstips: Expedition Jemen - 52 grader i skuggan

5 september 2013 kl. 23:06
En sen kväll i förra veckan råkade TV:n stå på när dokumentärfilmen Expedition Jemen - 52 grader i skuggan började - och jag fastnade direkt.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Iznogoud - både serie och film

3 mars 2012 kl. 10:27
Iznogoud - storvisiren som vill bli kalif i stället för kalifen. Det började som en tecknad fransk serie på slutet av 60-talet och blev för bara några år sedan en spelfilm i bästa orientaliska anda.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.