Recensioner på Orientalista

Recensioner om allt mellan himmel och jord. Här får bland annat både konserter, böcker, mat, platser och hudvårdsprodukter plats.


Boktips: Två charmiga böcker om en svensk medelålders man på vift i Indien

Skrivet av Sabina, 23 januari 2015 kl. 09:10
Ni vet de där romanerna där huvudpersonen åker till Indien för att hitta sig själv? Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand skulle kunna vara en sån bok – bara det att huvudkaraktären Göran Borg är en medelålders, överviktig och en riktig sur man.
» Läs hela inlägget

Möten med balocher - varje människa är ett epos av Mahmud Doulatabadi

Skrivet av Leo, 2 oktober 2014 kl. 19:54
´Möten med balocher´ utspelar sig under årsskiftet 1974-1975 i Balochistan. Leo har läst och reflekterat över en roman som både skär sig, kritiserar och hyllar på samma gång - men berättelsen fungerar.
» Läs hela inlägget

Filmrecension: My Sweet Pepper Land

Skrivet av Leo, 7 mars 2014 kl. 12:05
Saleem förstår sin genre, och berättar en kurdisk historia i westernformat istället för att begå misstaget att berätta en western med kurder. Det är en spännande och hårdkokt historia som levereras av denna crossover.
» Läs hela inlägget

Boktips: Blood of flowers

Skrivet av Sabina, 23 oktober 2013 kl. 11:46
Vissa böcker hugger tag i dig med en gång och låter dig inte vila, de äter sig in i ditt medvetande och du kan inte sluta tänka på dem. Blood of flowers av Anita Amirrezvani är en sån bok.
» Läs hela inlägget

Dokumentärfilmstips: Expedition Jemen - 52 grader i skuggan

Skrivet av Sabina, 5 september 2013 kl. 23:06
En sen kväll i förra veckan råkade TV:n stå på när dokumentärfilmen Expedition Jemen - 52 grader i skuggan började - och jag fastnade direkt.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

Skrivet av Leo, 3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Tredje gången gillt med Cheb Khaled

Skrivet av Sabina, 10 december 2012 kl. 20:54
på en 23-timmarskryssning med musik och dans... men den låt jag minns starkast från resan är knasigt nog Sidi Mansour.
» Läs hela inlägget

Bok: Dromedarer i Douz

Skrivet av Sabina, 6 juli 2012 kl. 09:11
En söt men spretig välgörenhetsbok om dromedarer, skriven av en svensk dromedarskötare i Tunisien.
» Läs hela inlägget

Rapport från musikfestivalen i Marocko

Skrivet av Sabina, 13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget

Natacha och trumpojkarna

Skrivet av Sabina, 11 mars 2012 kl. 18:37
Senaste två gångerna som Natacha Atlas spelat i Sverige är det trumpojkarna som imponerat på mig mest.
» Läs hela inlägget



» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Dun är ny medlem.
» Katarina har kommenterat på Khoresh Gheime – persisk gryta med kött och linser: Super gott 😋
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Embla, Uppsala län
» Mer information

Kommande händelser

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.