Orientaliska kakformar möter amerikansk dekorationskonst

Orientaliska kakformar möter amerikansk dekorationskonst
Skrivet av Sabina
Måndag 27 juni 2011 kl. 10:19

Jag har ju lyckats samla på mig ett gäng kakformar i orientaliskt tema. Kamelen har ni sett förut men samlingen består även av en elefant, taj mahal samt ett gäng fatimahänder i olika storlekar. Min indisk/amerikanska vän och tillika kakpysseltokiga Preeti blev förstås helt till sig och inför midsommar kakpysslade vi. Vi hann inte så långt innan klockan och kvällen blev för sen, men vi konstaterade att det var svårt att rita med kakpenna. Även om det gick så blev det inte så tydlig och pennan full av kaksmulor. Helt illa blev det dock inte om jag får klappa mig själv lite på axeln. På midsommarafton dök dock Preeti upp med dekorerade och färgade kreationer som fick mitt pennkrafsande att framstå som rätt futtigt. Men så har hon ju också betydligt större vana av både indisk mehndi och avancerad kakdekoration. Uppdaterat: På Preetis indiska blogg finns mer info samt recept på kakorna.
Kommentarer

Emma Osmani
Tisdag 28 juni 2011 kl. 18:02
Ååååh så fint!omnomnomnom!:D

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Kakformar Mehndi Recept Kakor Mat

Henna-inspiration inför julbaket

7 december 2013 kl. 18:06
December är den svenska pysselmånaden och om man vill sätta lite orientalisk prägel på småkakorna eller pepparkakshuset så kommer här lite inspiration.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Ätbar kärlek - hennakakor kan nästan inte bli snyggare än så här

14 februari 2014 kl. 09:05
Det är alla hjärtans dag och min galet kreativa vän Preeti delar med sig av bilder från sitt senaste kakbak. Massor av vackra kakor i röda, vita och rosa nyanser. Se och bli hänförd!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Dromedarbakning

9 maj 2012 kl. 20:12
Fick lite deg över efter ett bakprojekt och tog fram mina nya dromedarformar.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.