Hösten är igångsparkad

Hösten är igångsparkad
Skrivet av Sabina
Måndag 6 september 2010 kl. 23:01
I fredags var det danskickoff med Orientalista. Ett härligt gäng tjejer hittade till restaurang Day & Night och vi både åt gott och röjde järnet på dansgolvet. Cecilia, Vanessa, Lisa och Rebecca ansträngde sig lite extra och bjöd på glittrig dans (läs: De hade med sig snygga dansdräkter). Själva hade jag och Hanna bara tagit med oss var sin höftsjal, men visst dansade vi ändå vi också.

Vi hade plockat med en massa välkända låtar inom alla möjliga olika stilar så gästerna skulle komma igång och dansa. Det fungerade riktigt bra, många spontana små dansuppträdanden blev det och även om ingen av varken jag eller Hanna riktigt kom ihåg fellahin-dansen vi lärde oss hos Lena för några år sedan så försökte vi i alla fall, till de andras förtjustning, improvisera oss genom delar av den. Och efter några timmar hamnade till och med kökpersonalen och deras vänner på dansgolvet. Härligt.

Bilder från Haflan finns på vår Facebooksida för den som är nyfiken.

Nu är iaf höstterminen officiellt igångsparkad, nybörjare har provat sina första försiktiga höftsnärtar och kameler medan vi andra kastat oss över nya stegkombinationer och koreografier.

Vad ska du dansa i höst?


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Fest i Stockholm
Fredag 3 september 2010 kl. 18:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Day and Night Café Fest Hafla Orientalista Dansshow

Välkomna på mingel med Suhaila

11 november 2011 kl. 14:05
Nu är vi äntligen klara med alla förberedelser och tillsammans med Ülkü Holago hälsar vi välkomna till Hafla Suhaila! Magdansvärldens välkända Suhaila...
» Läs hela inlägget

Inbjudan: Hafla Orientalista

26 augusti 2010 kl. 18:20
Hanna och jag har haft idén länge, redan när vi var upp till Sidonias hafla i Uppsala i vintras pratade vi om att det vore kul att ordna en orientalistafest och bjuda in till mysigt uppgänge för alla...
» Läs hela inlägget

Orientalistas första Hafla, del 1

16 juli 2010 kl. 14:04
Har sent omsider börjat leta med ljus och lykta efter en lämplig lokal för Orientalistas första Hafla! Vi tänker oss att den ska äga rum någon gång under sensommaren när de flesta orientalistor kommit...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.