En doft av Indien har flyttat in i mitt kök

En doft av Indien har flyttat in i mitt kök
Skrivet av Sabina
Fredag 9 juli 2010 kl. 10:28
Tre intensiva kvällar senare med fina Rekha och Preeti så är huvudet full av inspiration och köket fullt av kryddor. Sista kvällen fick vi nämligen en givmild påse med alla de kryddsorter som vi använt på kursen. Så snart jag närmar mig köket så luktar det av både koriander, chili, garam masala och kummin.

Nu har jag även provat på att göra Samosas, Biryani (Indiens svar på lasagne), tandoorikyckling och Chole batura (kikärtscurry). Men absolut mest fascinerande var det enkla brödet Pooris (på bilden). Väldigt enkel deg som svällde upp till roliga ufon när man friterade det. Går att äta till maten eller om man friterar dem lite längre som sötsak tillsammans med brunt socker.

Köket hemma får dock vänta lite, för strax går flyget till Kairo och redan på lördag ska vi besöka Iman Zaki och hennes designstudio. Jag själv känner inget köpsug efter en ny dräkt men mitt resesällskap (ett gäng danstjejer) lär köpa som galna, det blir en kul upplevelse.
Äldre inlägg:
« Mitt i den indiska maten
Nyare inlägg:
En solnedgång i Kairo »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Kurs i Stockholm
Måndag 5 juli 2010 kl. 18:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Indisk mat Indien Mat

Mitt i den indiska maten

5 juli 2010 kl. 23:51
Idag, imorgon och på onsdag kväll går jag en kurs i indisk matlagning. Det är Preetis indiska mamma som är i Sverige och även om jag har massor att göra just nu så vill jag inte missa tillfället att lära...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Chai i tetrapack

18 februari 2012 kl. 19:53
Chai på tetrapak - kan det verkligen vara något? Men den smakade mycket bättre än väntat faktiskt.
» Läs hela inlägget

Indiskt snacks direkt från Mumbai

15 oktober 2011 kl. 17:03
Titta vad Preeti lämnade i min lägenhet häromdagen. Indiskt hemmagjort snacks! De runda kringlorna kallas för Chakli och härstammar från det indiska folkslaget Maratherna, men äts idag av alla, speciellt...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.