Orientalista har varit på paus sedan 2015.
    Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

    Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
  • Dansskolor
  • |
  • Dansare
  • |
  • Henna
  • |
  • Tipsa oss!

Persisk mat och recept

Kiana och Orientalista bjuder på reflektioner kring och recept på persiskt mat - en matkultur full av smak och variation.


Sabzi Polo ba Mahi - Lax med dillris

Skrivet av Kiana, 20 mars 2014 kl. 10:03
Idag firas nyår och vårdagsjämning. Vår orientaliska matälskare Kiana har tagit sig an den klassiska nyårsrätten Sabzi Polo ba Mahi.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Persiska kotletter - en perfekt sidorätt

Skrivet av Kiana, 15 juli 2013 kl. 20:29
Kotletter är en perfekt sidorätt. Kiana serverade det tillsammans med ris och djoje kebab men de är även riktigt goda att äta med bröd.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Kiana lagar fesenjoon

Skrivet av Kiana, 3 mars 2013 kl. 20:04
Så här såg det ut för en vecka sedan när vi hade dansträning hemma hos Kiana och hon passade på att laga och bjuda på den persiska rätten fesenjoon - en rätt som man enligt Kianas pappa egentligen inte bör bjuda gäster på eftersom den kan vara både söt och sur, helt beroende på kockens vilja.
» Läs hela inlägget

Khoresh Gheime – persisk gryta med kött och linser

Skrivet av Kiana, 31 januari 2013 kl. 09:53
Khoresh Gheime; en av två torsdagsfavoriter som jag hade som liten. Varje torsdag lagade min pappa antingen Gheime eller makaroner med falukorv + ketchup i form av ett ”K”. Åh, så gott!
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Julmat på ett orientaliskt fat

Skrivet av Kiana, 22 december 2012 kl. 00:13
"Julskinka och prinskorv i all ära. Men hur mycket julmat i magen orkar man bära?" Kiana bjuder på ett laxrecept samt tipsar om hur man lyxar till saffransbullarna.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Javaher polo - juvelris med kyckling

Skrivet av Kiana, 30 september 2012 kl. 22:15
Kiana har gett sig på att laga den persiska rätten Javaher polo ba morgh (juvelris med kyckling) och jämför det med att göra en shimmande åtta innan man ens har lärt sig att shimma. Men dess fantastiska dofter och smaker slås ihop till en balanserad och god rätt.
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer



» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.