Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Tjejerna på jobbet siktar mot stranden

Skrivet av Sabina
Fredag 24 april 2009 kl. 13:31

När jag började på ett nytt jobb i vintras tänkte jag till en början hålla lite låg profil om mitt magdansintresse så att det inte tog fokus från det vanliga jobbet, men det tog förstås inte många veckor förrän någon fick nys om mitt intresse.

Nu har några tjejer på kontoret dragit igång en träningstävling ("Beach 2009") som ska pågå under sju veckor framöver. Det ska springas vårrus, gymmas, tränas, springas lite till och dansas. Den som varit mest aktiv under perioden vinner ett hemligt pris.

Jag har aldrig sett mig som särskilt intresserad av träning; Gymmet i källaren på kontoret har jag inte provat och att springa ute i Humlegården på lunchen känns inte alls aktuellt. Men när de frågade om jag ville agera danslärare så kunde jag förstås inte hålla mig från tacka ja.

Så vid tre tillfällen framöver, med start i nästa vecka, kommer tjejerna på jobbet lära sig åttor, magrullningar, axelskak och shimmey. Ska bli kul att se vilka av de trettiotalet tjejer vi är som vågar haka på och om jag kan ta död på den där fula fördomen att det bara är långa, smala och unga flickor som kan dansa magdans.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Workshop

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget

Cappuccino, turkish drops och Rachel Brice

14 september 2014 kl. 20:15
Lotten har precis spenderat tre dagar på italienska rivieran - det blev en intensiv danshelg med tribal fusion och Rachel Brice som lärare och inspiratör. Läs Lottens reseberättelse.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.