Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Cappuccino, turkish drops och Rachel Brice

Cappuccino, turkish drops och Rachel Brice

Lotten och Rachel Brice

Foto ovan: Daria Bertogna
Gruppbild: Livio Melani
Övriga bilder: Mattias Lager

Skrivet av Lotten
Söndag 14 september 2014 kl. 20:15

Efter tio år i den underbara egyptiska dansens värld, nosar jag mig utanför min comfort zone och kastar mig in i famnen på Tribal fusion, som jag så länge suktat efter... I mars bokade jag min plats och bestämde mig för att hösten 2014 kastar jag mig ut!

Tillsammans med pojkvännen anlände jag i soliga och härliga Toscana en tisdag i början av september. Vi spenderade en dag i Pisa innan vi tog tåget norrut till Italiens riviera, Viareggio. Vi hyrde en enkel liten lägenhet med uteplats där vi kunde inta vår brieost- och cappuccinofrukost samt dricka vin (och äta mer brie) om kvällarna – omgivna av lummiga balkonger och spinnande katter. Precis så underbart som den klichébild jag haft av Toscana!

En tre dagar lång intensiv-kurs med Rachel Brice låg framför mig. Vid registreringen fick jag äran att hälsa på Linda Melani, grundare till Tribal Soul Belly Dance. Jag frågade lite nervöst om vi kommer ta några pauser under dagen, kanske vid lunch? Linda spände ögonen i mig och svarade skarpt och lugnt; NO. Here, we work hard.

Detta var verkligen sanningen! Nivån bland italienska dansare är otroligt hög. Alla tre dagar inleddes med yoga och djupstretch. Sedan följde ”belly dance drills” a lá Rachel Brice, teknikkombinationer och stryka. Efter det tränade vi koreografi och sedan cymbaler samt musikkunskap. Mot slutet av dagarna var det backbends, zippers och turkish drop som gällde. Som avslut, en välbehövlig yogastund med stretch.

Svetten droppar från min nästipp ner på mina läppar. Salt. Jag kan se stranden och havet precis nedanför dansstudions panoramafönster. Temperaturen i studion överstiger 30 grader. Klassen har pågått i tre timmar och min energi börjar ta slut. Just när jag funderar på att ta en två-minuters paus och fånga andan möter Rachels blick min. Den är otrolig...den glittrar! Hela hennes energi och styrka strålar ut genom de där ögonen och får mig att fortsätta fast jag är slut. Det måste vara ren inspiration jag kör på nu.

Gruppbild på alla deltagare, foto: Livio Melani

Under fredagens ”sunset halfa” var jag så slut att jag egentligen kunnat somna ståendes. Trots detta blev det en kväll att minnas. Jag fick möjlighet att dansa en koreografi av Brice själv, på hafla-scenen nere på stranden. Ja, sömnen kunde faktiskt vänta.

Lotten på Sunset Hafla, foto: Mattias Lager

Det var dock lördagens föreställning på Operan som gjorde störst intryck. Bara att befinna sig på en opera! De italienska dansarna visade sådan enorm konstnärlighet och uppfinningsrikedom. Sciahina, Violet Scrap och The Grandmas blev några favoritnamn för min del. Rachel Brices framträdande var overkligt. Hennes makalösa dans kombinerades med publikens jubel och de hundratals rosor som kastades upp på scenen. Perfektion.

Mötet med Rachel Brice (både på Urkult och i Italien) har vänt upp och ned på allt. På det mest fantastiska sätt. Jag är uppfylld av tacksamhet, glädje och inspiration och kunde inte ha haft en bättre resa!

Rachel Brice, foto: Mattias Lager

Rachel Brice, foto: Mattias Lager

Foto: Mattias Lager


Lotten

Gästskribent
» Mer på Orientalista om och av LottenKommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Resor Workshop Tribal Rachel Brice

En resa till norr - och Rachel Brice

7 augusti 2014 kl. 17:43
Derya vallfärdade till Urkultfestivalen för både workshops och show med självaste Rachel Brice. Läs hennes reseberättelse!
» Läs hela inlägget

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.