Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

En resa till norr - och Rachel Brice

En resa till norr - och Rachel Brice

Derya och Rachel Brice på Urkultfestivalen
Foto ovan: Lotten Lundgren

Övriga foton: Derya, Elnaz och Maria Granström
Video: Maria Granström

Skrivet av Derya
Torsdag 7 augusti 2014 kl. 17:43

”Undrar hur denna sommar kommer att bli? Hoppas den kommer att föra med sig inspiration och glädje”.

Rachel Brice kommer till Urkult! Va!! Är det sant?? Nej det kan inte vara sant!! Jo! Och där satt vi plötsligt, med bokade workshops och tältplats, mot Norrland och Urkult. Vi vallfärdade till Rachel Brice.

Jag har aldrig tältat någonsin förr och ingen aning hade jag om hur det skulle bli. Väl på plats, efter en härlig roadtrip tillsammans med goda vänner, slog vi upp tältet. Vi hade vädergudarna på vår sida och hann just få upp tältet innan regnet kom. Det var en mysig upplevelse att sitta i ett tält och höra regnet smattra med vetskapen om att vi inom kort skulle få dansa för och se Rachel Brice uppträda.

Hon presenterade sig:
”Hi guys, my name is Rachel Brice”.

Wooow kände jag och blev alldeles varm och lyrisk i kroppen. Två av workshopsen vände sig till nybörjare och var fenomenala. De var roliga, pedagogiska och givande. Trots att vi var så många i danssalen var Rachel Brice strukturerad vilket gjorde det möjligt att få ut maximalt av klasserna. Hon hade fått en förfrågan från Urkult om hon ville uppträda med Taraf de Haidouks och hon berättade om vilken dröm det var för henne att få göra det.

Dag två tog vi en avancerad workshop till just en Taraf de Haidouks-låt. Om någon undrar hur snabbt och svängigt man kan spela - så lyssna på dem! Underbart pampigt, ösigt och groovigt. Vi längtade till att få se Taraf de Haidouks på scen med Rachel Brice, i Norrland, i Näsåker!

En underbar show med självaste Rachel Brice på scen går inte att beskriva än med orden: EPIC MOMENT. Att se henne i sitt rätta element, dansandes till ett av hennes favoritband, är en syn som jag inte kommer att glömma. Sommaren bjöd på glädje och inspiration. Jag känner glädje och inspiration.

Rachel Brice på Urkult, Foto: Elnaz

Jag vill tillägna denna dansberättelse till de som Rachel Brice tog upp under den avslutande meditationsstunden i danssalen, de som av olika skäl vill men inte kan dansa, vare sig det gäller kulturella skäl, funktionshinder eller andra anledningar. Jag känner tacksamhet för att jag kunde åka till Urkult och få dansa för Rachel Brice, dansaren som visade sig vara en varm, kännande och ödmjuk person.

Tack härliga sommar, tack härliga Urkult och tack härliga vänner som jag fått dela denna fina resa med.

Rachel Brice på Urkult, Foto: Elnaz

Derya och Rachel Brice på Urkult, Foto: Elnaz

Urkult, Foto: Derya

Derya på Urkult, Foto: Elnaz

Urkult, Foto: Maria Granström

Urkult, Foto: Maria Granström

Urkult, Foto: Derya
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Kurs i Näsåker
Fredag 1 augusti 2014 kl. 11:00
» Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Kurs i Näsåker
Fredag 1 augusti 2014 kl. 17:00
» Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Kurs i Näsåker
Lördag 2 augusti 2014 kl. 11:30
» Gick du kursen? Skriv en kommentar.
Dansshow i Näsåker
Lördag 2 augusti 2014 kl. 21:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Festival Rachel Brice Resor Tribal

Cappuccino, turkish drops och Rachel Brice

14 september 2014 kl. 20:15
Lotten har precis spenderat tre dagar på italienska rivieran - det blev en intensiv danshelg med tribal fusion och Rachel Brice som lärare och inspiratör. Läs Lottens reseberättelse.
» Läs hela inlägget

Uppsala runt under en kulturnatt

18 september 2013 kl. 18:21
Leo hade fullt schema i lördags då han gick Uppsala runt och hann med inte mindre än fyra olika dansuppträdande - med både tribal, kurdisk ringdans, persisk och orientalisk dans.
» Läs hela inlägget

Carnival of Stars - Festivaldags i San Francisco

4 augusti 2013 kl. 10:28
Carnival of Stars - ett tvådagarsmaraton med magdansuppvisningar och bazar. Nästan 24 timmars dansshow uppdelat på två dagar... vi tog oss an tre av de timmarna.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.