Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Carnival of Stars - Festivaldags i San Francisco

Skrivet av Sabina
Söndag 4 augusti 2013 kl. 10:28

I går, lördag förmiddag, åkte jag och Agnes ut till Richmond för Carnival of Stars - ett tvådagarsmaraton med magdansuppvisningar och bazar. Ja, du läste rätt; ett maraton. För samtidigt som bazaren pågick för fullt nere på publikgolvet så var det dansnummer efter dansnummer efter dansnummer uppe på scen.

Första dansösen gick på scenen redan klockan tio på morgonen och så höll det på till klockan tio på kvällen. Tolv timmar i sträck. Nästan lika länge håller de igång idag söndag och nej, vi var inte där alla tolv timmarna.

Men under de 2-3 timmar vi stannade hann vi se massor av dans i alla möjliga stilar, nivåer och formationer. Härligt att se en så blandning av dansöser, gav inspiration på många sätt även om vi förstås inte gillade precis allt vi såg.

Ett urval:

Sassa´y Melinda

Ruth Amy

Omni Parri

Safia Amjad

Birute
Silverpärlor i mängder, men det funkade oväntat bra på scen.

Basinah

Marzieh - Queen of Perisa.
Väldigt snygg fat-på-huvudet-nummer som sedan efterföljdes av en khaleegy.

Banat El Hoggar
En favorit vad gäller gruppnummer. De använde sig av flera enkla formationer och byten av både rekvisita och dansöser, hann aldrig bli tråkigt. Dessutom var de riktigt välsynkade.

Luna

Kamal Almanzar
Lyckades med konsten att blanda flera klassiska moment (entré, oriental och trumsolo) med ett mycket mer moderna nummer.

Troupe Monica

Sabiba

Jewels of the Beledi

Leyla Mary och Zenaide
Uppträdde acapella, eller "zillpella" som det presenterades som - nämligen med endast fingercymbalerna som musik. Var mer ett spexigt och humoristiskt nummer men var ett skönt avbrott i maratondansandet.

Sausan

Helwa

Och ute i entrén pågick det visst också en massa dans insåg vi efter ett tag, dock utan program eller mer avancerad presentation. Det saknas uppenbarligen inte dansare som vill uppträda, men så här i början av festivaldagen var det däremot lite skralt med publik.

Ett par enstaka workshops hade tryckts in i programmet, här Princess Farhana i lobbyn.

Och så fanns det förstås väldigt mycket shopping; dansdräkter, träningskläder, skivor, smycken, smycken och mer smycken....

Massor av kjolar i alla möjliga färger...

Jag hann även få en kort lektion i hur man spelar på tamburin.

Jag gillar konceptet att blanda showen med andra aktiviter, även om det inte alltid är så tacksamt för dansarna att publiken både pratar, äter, handlar och minglar runt så var det rätt skönt att kunna göra båda grejerna samtidigt. Det var något härligt avslappnad med den här festivalen, även om det inte kändes fullt i lokalen så gav publiken hela tiden bra stöd till dansarna på scen. Och så måste ni erkänna att det är rätt häftigt att iaf ha möjligheten att kunna se 24 timmars dans under en helg utan att behöva sitta helt still i en mörk lokal.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

San Francisco Festival Resor

En resa till norr - och Rachel Brice

7 augusti 2014 kl. 17:43
Derya vallfärdade till Urkultfestivalen för både workshops och show med självaste Rachel Brice. Läs hennes reseberättelse!
» Läs hela inlägget

Efterfest på Al Masri - egyptisk restaurang i San Francisco

6 augusti 2013 kl. 10:38
Massor av bra orientalisk dans och livemusik i söndags kväll i San Francisco. Vi bjuder på både bilder samt ett par videosnuttar.
» Läs hela inlägget

Vi hittade till Fat Chance Belly Dance!

29 juli 2013 kl. 03:49
Ja, vi var lite osäkra en stund. En liten låst dörr inklämd bakom två bilar... Fanns här verkligen både dansstudio och butik?
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.