Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Om att inte skratta åt andra

Skrivet av Sabina
Onsdag 29 april 2009 kl. 11:46

Inför de kommande danslektionerna som jag ska hålla på jobbet får jag en del mejl från kollegor som både är taggade, skeptiska och lite lätt skrämda.

De peppar varandra till att våga gå, vilket är jättekul, men flera mejl handlar dock om att de inte kan röra sig (wooden hips, som en spansk tjej skriver) eller att de inte har rytmkänsla och jag svarar att jag se fram emot att motbevisa dem.

Men så påstår de att jag kommer att skratta åt dem.

Nej, som lärare skrattar jag inte åt mina elever. Och jag har aldrig någonsin mött en danslärare som skrattat åt mig heller. Det är inte därför jag är där, jag är där för att lära dem något som de inte kan och som de vill lära sig mer om. Däremot blir jag förstås mer än glad om eleverna har roligt under lektionerna samtidigt som de tränar, drillar, rullar och skakar. Kan jag dessutom få dem att skratta gott och kanske prata lite samtidigt som de tränar shimmey lyckas jag kombinera både träning och "roligt" på ett ypperligt sätt.

Är ni fler som inte vågar gå på danslektioner för att ni är rädda att bli utskrattade? Den tanken får ni lägga ner på en gång.

Ok?

Bra! Då är vi överens.
Vi ses i danslokalen istället!
Kommentarer

Cissi
Onsdag 29 april 2009 kl. 11:59
Aah förlåt att jag gjorde dig upprörd. Det verkar vara ett delat läger bland tjejer att antingen älskar man att dansa eller så känner man sig otroligt bortkommen, och ja jag tillhör den senare kategorin. Men det ska bli jätteroligt att testa och jag är övertygad om att det är vi i klassen som kommer att stå för fnissandet och inte du.

SabinaSabina
Onsdag 29 april 2009 kl. 22:11
Ja, jag kan nästan garantera fniss från ert håll. =)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Workshop

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget

Cappuccino, turkish drops och Rachel Brice

14 september 2014 kl. 20:15
Lotten har precis spenderat tre dagar på italienska rivieran - det blev en intensiv danshelg med tribal fusion och Rachel Brice som lärare och inspiratör. Läs Lottens reseberättelse.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.