Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Dans på jobbet

Dans på jobbet
Skrivet av Sabina
Onsdag 13 maj 2009 kl. 16:12

Det har varit mycket mycket dans senaste helgen, inte bara elevshow och möhippor. I fredags hade jag dessutom den första danslektionen för jobbets "Beach 2009".

Åtta tjejer dök upp och alla ställde sig direkt lång lång långt bak i lokalen. Vi hann med rätt mycket under en timme; höftåttor, kameler, shimmey, armar, axlar och lite drop´n kick. Mot slutet fick vi även till en liten enkel koreografi med steg i både sidled och djup.

Det gick förstås alldeles jättebra trots att flera redan i förväg inte trodde att de skulle klara det. Själv kände jag mig i början lite mer nervös än vanligt eftersom alla också är mina arbetskollegor. Men det släppte efter några minuter och när jag senare plockade fram höftsjalar med mycket bling släppte också deras nervositet; Alla blir glada av lite glitter kring rumpan!

Idag fick jag bilder från Jenny; på bilden ser ni hur Preeti och Karin övar på sina drop ´n kick i djup koncentration.

På måndag är det dags för danslektion nummer två. Ska bli kul att om alla (+ fler) dyker upp denna gång och om det är några rörelser som har lossnat lite.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Workshop

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget

Cappuccino, turkish drops och Rachel Brice

14 september 2014 kl. 20:15
Lotten har precis spenderat tre dagar på italienska rivieran - det blev en intensiv danshelg med tribal fusion och Rachel Brice som lärare och inspiratör. Läs Lottens reseberättelse.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.