Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Var köper man skivor i Salalah, Oman?

Var köper man skivor i Salalah, Oman?
Skrivet av Sabina
Söndag 17 maj 2009 kl. 09:58

När jag i vintras landade i Oman för en veckas solsemester frågade jag förstås våra guider var jag kunde hitta bra skivaffärer och om det var lätt att köpa skivor här. Jag mötes av tyst förvåning - skivor? Vilken svensk turist frågar efter omansk musik det första hon gör? De ringde dock till en av sina lokala kontakter och fick svaret att det borde finnas musikaffärer nere i souken.

Under min första tur in till stan hittade jag en liten liten film- och skivaffär. Huvudutbudet bestod av piratkopierade indiska filmer och när jag frågade efter lokal musik pekade han mot fem skivor på en hylla bakom sig.
- Är det alla ni har? frågade jag och fick en nickning tillbaka.

Så jag fick med mig Multaq al-Habba 5, det senaste från Omans just nu bästa "pojkband". Två kvarter bort hittade jag ytterligare en skivaffär och de fyra andra manliga kunderna som hängde vid disken tittade nyfiket på mig medan jag på stapplande arabiska valde ut två skivor.

De stora skivfynden gjordes dock ett par dagar senare inne i Salalahs souk där jag hittade en lite större skivaffär. Jag och mitt shoppingsällskap provlyssnade på flera skivor och jag fick till slut med mig sju-åtta stycken cd-skivor därifrån med både orientalisk pop och lite mer folkligt och närproducerat.

Ytterligare ett par dagar senare tog jag en ny tur in till souken och kunde inte motstå lockelsen att fylla resväskan med ytterligare några skivor; De andra turisterna frågade menande om jag inte fick nog av skivor, men när det inte är lika lätt och billigt att köpa arabisk musik här hemma i Sverige så det gäller att passa på.


Äldre inlägg:
« Dans på jobbet
Nyare inlägg:
Magplask »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Musik Oman

Musikalisk irritation

8 februari 2009 kl. 16:40
Det är så där lagom irriterande att komma hem från Oman med en dubbelskiva och först nu inse att den är felpackad - jag har två exemplar av skiva 1 men ingen skiva...
» Läs hela inlägget

Tio romantiska Bollywoodlåtar

25 september 2014 kl. 19:23
Nu är hösten på gång och det är dags för tända ljus, mysiga mörka kvällar och ost och vin med din käresta. För att komma riktigt i stämning...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.