Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Ballet Afsaneh - en dröm går i uppfyllelse för Agnes

Ballet Afsaneh - en dröm går i uppfyllelse för Agnes

Porten in till studion där Ballet Afsaneh tränar.

Skrivet av Sabina
Fredag 26 juli 2013 kl. 19:16

Det är inte jag som borde skriva den här texten men Agnes är för omtumlad och för överväldigad för att själv få ur sig något konkret. Igår hade hon nämligen en första träning med Sharlyn Sawyer, grundare och konstnärlig chef på Ballet Afsaneh.

Ballet Afsaneh fokuserar på konst och kultur från Centralasien, Iran och Afganistan och det är väl främst för dansen som i alla fall jag hört talas om dem. Agnes har följt dem online i flera år nu och igår var första dagen av en tolv dagar lång intensivutbildning. Hon har dessutom fått chans att träffa flera andra medlemmar i Ballet Afsaneh och det är väl inte för inte som hon var ”lite” trött efter sex intensiva timmar i deras dansstudio.

Varför ville du just hit till San Francisco och Ballet Afsaneh för att träna? – Jag har tittat på dem och längtat i flera år efter att få komma hit och träna för dem.   Hur kändes det precis innan Sharlyn dök upp? – Jag var koncentrerad och förväntansfull, lugn. Är så glad att ha kommit iväg och att äntligen vara här.

Hur känns det nu efter första dagen?
– Jag skulle kunna fortsätta dansa för henne för evigt, är så glad att jag har många dagar kvar men känner också redan nu att jag måste komma tillbaka. Är så nöjd med undervisningen och med Sharlyn som lärare.

– Övriga medlemmar i dansgruppen var också väldigt inspirerande, varma och välkomnande. De är alla väldigt skickliga dansare och det var fascinerande att även få se Sharlyn jobba med gruppen. Hon är en kvinna med väldigt mycket kunskap och starka visioner som hon hjärtligt delar med sig av. Men det var en hård träning, det här är verkligen ingen hobbydans utan alla jobbar intensivt och bra ihop, jag är imponerad.

Är det vad du hade förväntat dig?
– Ja, det är exakt, det uppfyller alla mina drömmar.

Vad gjorde ni på första privatlektionen?
– Först hade vi fyrtio minuters uppvärmning, anpassad för centralasiatisk dans med massor av bra övningar och andliga element som fick mig ordentligt varm. Vi drog sen igenom en klassisk, persisk koreografi, en av Ballet Afsanehs nya koreografier. Igår lärde hon ut den så som den är gjord för gruppen och idag ska vi jobba vidare med den och anpassa den som solonummer för mig. Vi hade även många intressanta samtal om både dansen, om hur man ska tänka både tekniskt och känslosamt och vi pratade också om livet omkring dansen.

Om ett par timmar ska Agnes iväg på dansträning igen, och även om jag själv inte är med och tar danslektioner är det intressant att få följa Agnes dagar här i San Francisco. Kanske hinner vi även med både konserter och dansföreställningar, för det är en del på gång i nästa vecka som vi ska försöka gå på.
Kommentarer

lena
Fredag 26 juli 2013 kl. 19:37
Är du oxå med dit Sabrina? Lycka till Agnes och så kul att höra att du följer din dröm. Själv åker jag till usa nästa vecka..kram

Maria OrientalMaria Oriental
Fredag 26 juli 2013 kl. 21:17
Det låter hur härligt som helst!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Agnes Gagge Resor San Francisco

Efterfest på Al Masri - egyptisk restaurang i San Francisco

6 augusti 2013 kl. 10:38
Massor av bra orientalisk dans och livemusik i söndags kväll i San Francisco. Vi bjuder på både bilder samt ett par videosnuttar.
» Läs hela inlägget

Carnival of Stars - Festivaldags i San Francisco

4 augusti 2013 kl. 10:28
Carnival of Stars - ett tvådagarsmaraton med magdansuppvisningar och bazar. Nästan 24 timmars dansshow uppdelat på två dagar... vi tog oss an tre av de timmarna.
» Läs hela inlägget

Vi hittade till Fat Chance Belly Dance!

29 juli 2013 kl. 03:49
Ja, vi var lite osäkra en stund. En liten låst dörr inklämd bakom två bilar... Fanns här verkligen både dansstudio och butik?
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.