Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Maria Oriental

Orientalisk dans är en garanterad stämningshöjare vid såväl bröllop och födelsedagar som vid företagsfester - Maria Oriental erbjuder fartfyllda och familjevänliga föreställningar för att förgylla er kväll!


Maria Oriental är en professionell artist och instruktör i orientalisk dans. Med över tio års erfarenhet av dansen har hon medverkat vid en rad kulturevenemang och föreställningar. Hennes variationsrika uppträdanden i såväl arabisk dans - även kallad magdans - som klassisk persisk dans är alltid lika uppskattade.


Maria har undervisat i orientalisk dans sedan 2008. Hon är certifierad inom Suhaila Salimpour Belly Dance Format (SSBD) Nivå 2 och Jamila Salimpour Belly Dance Format (JSBD) Nivå 1 samt vidareutbildad inom Skapande dans och Rytmik för dansare vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.
Idag undervisar hon regelbundet i Stockholm, Södertälje och Uppsala samt håller workshops i samband med möhippor, tjejmiddagar och företagsevent.
Som lärare strävar hon efter en god gemenskap i gruppen där alla får ta plats och uttrycka sin egen personlighet i dansen.

Viktigast av allt är glädjen i dansen!


Maria Oriental är tillgänglig för dansuppdrag

Kontaktinfo:
info@mariaoriental.com www.facebook.com/MariaOriental
Bosatt i Stockholms län


Reflektioner, artiklar och recensioner av Maria Oriental

Helhelg med Helia - En helg i dansens tecken

5 februari 2015 kl. 19:19
Maria djupdök ner i en helhelg med Helia, en helg full av intryck och nya lärdomar om folkliga danser i olika delar av Iran, om kostymer, tefat, miniatyrer, instrument och historia.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

6 dagar och 6 citat med Suhaila

3 november 2014 kl. 17:45
Maria är tillbaka efter ännu en hårdträning med Suhaila Salimpour och hennes utmanande dansteknikträning - och med sig i bagage hem har hon bland annat sex minnesvärda citat.
» Läs hela inlägget

Det finns ett syfte bakom varje rörelse

8 februari 2014 kl. 10:01
Varje region har sin historia, vilket återspeglas i dansen där varje rörelse gestaltar ett vardagligt göromål. Maria har utforskat bandari och sufi dans tillsammans med Helia Bandeh och delar med sig av sina reflektioner.
» Läs hela inlägget

5 saker du behöver för att överleva en Suhaila-certifiering

12 januari 2014 kl. 14:31
Se Marias fem goda råd för vad du behöver för att överleva en Suhaila-certifiering, en teknisk dansutbildning för orientaliska dansöser under ledning av Suhaila Salimpour.
» Läs hela inlägget

Rosa- och blåblommig dräkt signerad Maria

28 april 2013 kl. 09:48
Maria tog sig an utmaningen att göra om ett gräsligt och genomskinligt tyg till en snygg magdansdräkt.
» Läs hela inlägget

Kommentarer från Maria Oriental

TOROBAKA

Åååå!
Jag såg Israel Galván för ett antal år sedan på Södra teatern!

Det starkaste minnet jag har är när han istället för att accentuera med stampar eller klappar, åstadkommer ett kastanjettliknande ljud genom att drilla sina naglarna mot sina tänder!
» Läs mer...

Leila style technique

Äntligen kommer Leial till Sverige!!
» Läs mer...

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

Jag gillar verkligen den här dräkten! Häftig design och superläcker!
» Läs mer...

Maria Oriental har varit på

Leila style technique
Kurs i Stockholm, 20 september 2013
Feedback från Aziza
Kurs i Stockholm, 12 april 2013
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Annons