Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Kvällsfilm: Whatever Lola wants.

Kvällsfilm: Whatever Lola wants.
Skrivet av Sabina
Söndag 20 juni 2010 kl. 00:54
Jag har placerat Agnes och Cecilia i soffan framför filmen Whatever Lola wants. En söt och rätt naiv film om amerikanska Lola som upptäcker orientalisk dans, åker till Kairo för att lära sig dansa för en känd före detta dansös - och gör sen förstås strålande karriär.

Det började med lite småfnitter, nu har vi passerat ett par gapskratt och ett antal "ååååhh, hur dum får man vara?" och "nu får hon väl ge sig".

Det är rätt kul att sitta och lyssna på deras kommentarer och diskussioner, filmen gör inte dansen rättvisa och som dansös är det inte alls svårt att hitta dansteknikska detaljer, nej förlåt all dansteknik, att kritisera. Agnes har till och med varit upp ur soffan och härmat stackars Lola som ändå blir lite bättre mot slutet av filmen.

Slutomdömet från tjejerna är ändå att den är gullig och jättefin, det finns inte så många magdansfilmer. Agnes fick en liten tår i ögonvrån och väljer att se det som en saga eftersom det inte känns rättvist att kommentera hennes dansteknik. Cecilia summera med vänskap, glädje och båda två enas om att filmen i huvudsak handlar om Lolas utveckling och den inre kraft hon hittar via dansen.

Nu fortsätter diskussionerna om hur dansöser framstår, om livet generellt och val vi gör. Även om Whatever Lola wants dansmässigt är allt annat än bra så är den söt att titta på.
Äldre inlägg:
« Min marockanska Takcheta


Kommentarer

Suz
Fredag 4 mars 2011 kl. 11:57
Ja det är en film som jag blir glad över att se. men den skall ses med folk som är i den orientaliska dans världen. Faktiskt en av mina favoriter.


Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Film Recension

Filmrecension: My Sweet Pepper Land

7 mars 2014 kl. 12:05
Saleem förstår sin genre, och berättar en kurdisk historia i westernformat istället för att begå misstaget att berätta en western med kurder. Det är en spännande och hårdkokt historia som levereras av denna crossover.
» Läs hela inlägget

Dokumentärfilmstips: Expedition Jemen - 52 grader i skuggan

5 september 2013 kl. 23:06
En sen kväll i förra veckan råkade TV:n stå på när dokumentärfilmen Expedition Jemen - 52 grader i skuggan började - och jag fastnade direkt.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Iznogoud - både serie och film

3 mars 2012 kl. 10:27
Iznogoud - storvisiren som vill bli kalif i stället för kalifen. Det började som en tecknad fransk serie på slutet av 60-talet och blev för bara några år sedan en spelfilm i bästa orientaliska anda.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.