Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Min marockanska Takcheta

Min marockanska Takcheta
Skrivet av Sabina
Torsdag 17 juni 2010 kl. 23:45
Av någon underlig anledning har jag ännu inte fått tag i några bra bilder på mig och min takcheta (marockansk kaftan) från bröllopet i lördags. Eller inte så underligt egentligen, eftersom jag inte mådde helt tipp topp så satt jag mer i ett soffhörn än jag stod på dansgolvet. Dock hade Preeti tagit en bra bild på nedre delen av min fina dräkt.

Den är rätt stor på mig, märktes speciellt på överdelen där jag kände mig lite som ett tält och extremt plattbröstad. Vacker är den dock och efter ett par justeringar så får ni nog se den i samband med någon kommande dansshow längre fram i höst. Måste hitta ett bredare bälte också, de bör vara minst 10 centimeter höga, gärna med lite dekorationer. Försökte hitta en under helgen, men den där blå/gröna färgen är lite svårhittad. Jag gör ett nytt försök nästa gång jag åker till Fes och det hoppas jag inte kommer dröja allt för länge till. Inshalla.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Takchita Marocko Klänningar

Kaftaner, kaftaner, kaftaner

4 november 2010 kl. 21:29
... eller Takchita som de också heter i Marocko. Alldeles nyss visades det bilder på tv (i tv-serien med östermalmsdamerna) från en marockansk modevisning på Berns i somras, arrangerad av Marockanska...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

16 juni 2013 kl. 23:27
Av en slump hamnade jag på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Massor att titta på och sucka efter - provade bland annat en kaftan som är helt underbar!
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.