Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk
Skrivet av Sabina
Söndag 16 juni 2013 kl. 23:27

Och av en slump hamnade jag plötsligt på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Ute på ett fält stod tre gigantiska tält med nästan 300 utställare. Idag söndag är sista dagen och de stora modevisningarna och evenemangen hade redan varit - men bara att gå fram och tillbaka mellan alla montrarna var en upplevelse.

Här kommer 20 bilder att fröjda ögonen med.

Missa inte att scrolla hela vägen ner och tillåt er häpna över en fantastiskt kaftan som jag verkligen verkligen verkligen inte borde köpa.

Och så såg jag den plötsligt, en alldeles bedårande kaftan som bara skreeeek efter mig. Gick förbi först utan att ens våga fråga om priset, men när vi gått genom hela utställningen så gick vi tillbaka för att klämma, prova och oooh:a lite.

Underbara tyger på både ut- och insida och broderiarbetet var alldeles perfekt. Stor skillnad på den här och mycket annat som man ser överallt i diverse turistbutiker.

Men så kostade den ju där efter; 2 000 Dirham (1 582 kr). Nej, jag köpte den inte. Hur ofta skulle jag använda en kaftan med släp?

Men.... jag har deras visitkort och designsstudion ligger bara ett kvarter från där jag bor under kommande dagarna - så det går att åtgärda det om jag nu skulle få för mig att faktiskt köpa den. För jodå, visst funderar jag på saken.

Jag vet inte riktigt vad jag gör på den här bilden, men visst är ärmarna häftiga?

Och som alltid när en utlänning prova marockanska kläder så blir det en liten folksamling. Som mest fem killar som stod utanför montern och glodde. Så jag klev ut och tvinga dem (några blev plötsligt väldigt blyga) att posera med mig på bild.

Håhå jaja. Som sagt - inte vet jag hur ofta jag egentligen skulle använda en marockansk kaftan (har ju redan en hemma) - men visst är den här alldeles underbar?

Kaftanfoton: Sandra Biseniece
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Shopping Klänningar Kaftan Marocko Marrakech

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Musica Tam Tam - musik i öknen

22 juni 2013 kl. 19:24
En midnattskonsert i Saharas öknen kan vara både fantastisk, magisk och alldeles... ´tam tam´. Då är det bra att man kvällen efter kan kombinera med lite magdans och darbuka i Marrakech.
» Läs hela inlägget

En förstagångsupplevelse på Hammam Majorelle

18 februari 2013 kl. 18:43
Vi var på semester i Marrakech, och den här dagen var det dåligt väder. Anna hade läst någonstans på nätet om Hammam Majorelle som skulle vara av den lokala...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.