Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Oj, snart drar vi till Egypten

Skrivet av Sabina
Torsdag 1 juli 2010 kl. 23:13
Det är sommarlov. Det vill säga, jag har inte haft några dans- eller arabiskalektioner på säkert en månad nu. Men jag har fullt upp ändå. När jag inte är på vanliga dagjobbet (som tyvärr inte har särskilt många orientaliska inslag) så är det talanginventeringar, världsmusikfestivaler och allehanda möten och webbplatser att synkronisera. Sedan har jag fått några tillfrågningar om mindre dansjobb nu i juli, bland annat ett där vi är ett gäng som släpps lösa ute på gatorna i stan. Det är nog lite småhemligt än så länge men det är ett ovanligt uppdrag som ska bli kul att genomföra. Jag hoppas kunna bjuda på bildbevis mot slutet av månaden.

Dessutom åker jag till Kairo nästa fredag och har inte alls haft tid att ens reflektera över hettan och allt spännande som finns att göra där nere. Men när vi tidigare idag filosoferade över viktiga saker att packa (eller inte packa) kom jag plötsligt att tänka på shawarma som jag inte lyckats få tag i på väldigt många år. Så medan kompisarna fantiserade om nya dansdräkter satt jag och drömde om arabisk sandwich. Mmmmm. Och det är mest det jag ser fram emot; mat, te, vattenpipa och att få testa min arabiska på en ny dialekt - egyptiska.

Var/hur dansar ni i sommar? Och vad skulle ni hitta på i Kairo?
(Pyramider och museer är gamla nyheter men lär få återupplevas även denna gång)
Nyare inlägg:
Mitt i den indiska maten »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Egypten Arabiska Kairo

Mest omtalat i Kairo just nu: Aziza

23 juli 2010 kl. 11:34
När vi frågade våra lärare och vänner i Kairo om det senaste på dansscenen var det flera som nämnde Aziza. Vi fick aldrig chans att se henne själva medan vi var där, men det finns flera klipp på nätet...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Dina på hotell Semiramis

14 juli 2010 kl. 18:56
Igår kväll, eller snarare inatt vid halv tre, gick Dina upp på scenen på hotell Semiramis i Kairo. Jag och magdansbrudarna satt i publiken. Och det var en liten och s.k. intim föreställning. Kanske femtio...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

SVT-reportage om magdansen i Egypten efter Mursi

7 augusti 2013 kl. 02:38
Bra och hoppfullt nyhetsreportage från SVT om magdansens framtid nu när Mursi och brödraskapen har fråntagits makten i Egypten.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.