Showtime - vårterminen är slut

Showtime - vårterminen är slut
Skrivet av Sabina
Lördag 2 maj 2009 kl. 13:47

Nervositeten blir allt mer påtaglig nu när elever som tränat hårt under hela terminen förbereder sig inför vårens dansshower.

Sista veckorna av terminen är det allt fler som noga skriver upp sin koregrafi eller filmar med mobilkameran; Allt för att få hjälp med att komma ihåg rörelserna. I omklädningsrummet hör jag också hur nya vänskaper föds när flera tjejer byter telefonnummer med varandra för att kunna träffas och träna tillsammans.

När det var dags för min allra första terminsavslutning var jag en av de som inte fanns på plats. Jag tror jag skyllde på en jobbresa till Oslo, men med handen på hjärtat nu i efterhand hade jag nog hunnit hem i tid till showen om jag bara hade vågat.

Det är alltid lika läckert att se hur allas nervositet direkt efter uppträdandet förvandlas till stolthet över att de vågade gå ut på scenen och dansa inför ett par hundra människor. Det är ju alltid mer eller mindre nervöst, både för nybörjare och för oss som stått på scen tidigare.

Förra årets shower är fortfarande fina minnen och jag vet att årets vårshow blir minst lika bra.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Elevshow

Bilder från Layalis Elevshow, våren 2015

26 maj 2015 kl. 10:49
Vårterminen är i princip slut och Sverige har kokat av terminsavslutningar och elevshower. Vi bjuder på färgglada bilder från en av Layalis shower tidigare i maj.
» Läs hela inlägget

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget

En luciashow för Musikhjälpen

14 december 2014 kl. 17:24
Minerva och Team Oriental bjöd på en härlig orientalisk luciashow igår kväll i Uppsala där alla intäkter gick till Musikhjälpen. Men när showen väl var slut var det Johan som överraskade oss alla mest.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.