Musica Tam Tam - musik i öknen

Skrivet av Sabina
Lördag 22 juni 2013 kl. 19:24

Så när det mörknat där ute i ökendynorna vid Merzouga och vi ätit en fantastiskt god kycklingtajine kom våra kamelförare och frågade Musica Tam Tam?
Tam tam? tänkte jag men insåg att de förstås ville spela trummor för oss.

Så här lät det:

Den här kanske inte helt engagerade konserten fick alltså bli vår godnattvisa innan vi kröp ihop på våra madrasser och somnade under månens och stjärnornas sken i utkanten av Sahara. Och begreppet Musica Tam Tam kommer för evigt att leva med mig som en helt egen musikgenre.

Direkt när vi på midsommarafton kom tillbaka till Marrakech (efter en timme på dromedar och nio timmar i bil) gick vi på finresturangen Dar Essalam (som jag skrivit om tidigare) och fick oss en rejäl musik- och dansshow.

Ljusfatsdansösen Fatima fanns fortfarande på plats sedan sist men magdansösen har bytts ut. Kvällens dansös hade bra kontakt med musikerna och fick igång publiken som både dansade på beställning och jublade till det långa shimmypartiet. Förmodligen den bästa typiska magdans jag hittills sett i Marocko (bortsett från den internationella dansfestivalen, men den räknas inte riktigt).

Två helt olika kvällar i Marocko, det här är verkligen kontrasternas land.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Marocko Magdans Marrakech

Tävlingsvinnare från festivalen i Marrakech

7 juli 2011 kl. 15:54
Nu finns det massor av videoklipp från dansfestivalen i Marrakech där jag var för en månad sedan. Bland annat har arrangören lagt upp klipp på alla tävlingsdeltagare och för mig som bara såg deras tablasoloimprovisation...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Beledi - glöm inte att le

9 juni 2011 kl. 09:46
Så mycket intryck, så mycket dans. Det är härligt att röra på fläsket igen även om det inte är allt för många veckor sedan sist. I går eftermiddag blev det beledi med egyptiska Fifi Ness. Återigen var...
» Läs hela inlägget

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

16 juni 2013 kl. 23:27
Av en slump hamnade jag på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Massor att titta på och sucka efter - provade bland annat en kaftan som är helt underbar!
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Helene är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.