Bollywood + Tribal = Arm-röra

Skrivet av Sabina
Måndag 21 september 2009 kl. 17:46

Redan tidigt i somras bestämde jag mig för att jag skulle lägga till tribal på höstens dansschema. Armar upp och sträck!

Mina armar känns stundvis som långa, beniga och oregerliga spagettiarmar som bara sticker ut utan att se vackra ut och tribal verkar som ett bra sätt att få ordning på spretet. Och det är det, massor med bra armträning ingår och upp ska de – armbågarna. Redan på Sharons workshop i Berlin i somras fick jag känna på hur det är att gå runt med armbågarna uppe vid öronen under en längre tid och nu på torsdagsklasserna får Sophia fortsätta det arbetet med mig.

Igår på bollywoodklassen fick jag dock flytta ner dem igen och lägga både armbågar och händer i bröstnivå istället – och jag insåg att det här kommer att bli en rörig höst. Förhoppningsvis behöver det inte ta allt för många veckor innan kroppsminne lär sig att hålla skillnad på de olika dansstilarna men igår kom jag gång på gång på mig själv med att hålla armarna på tok för högt upp så jag räknar med en del armrelaterad förvirring under den här hösten.
Kommentarer

Hanna
Måndag 21 september 2009 kl. 21:20
Det borde finnas särskilda kurser för oss med långa, hopplösa armar! Jag hoppas också på frälsning genom Sophia´s tribal!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Tribal Bollywood

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget

Jugal Bandhi - bilder från en dansshow

8 december 2014 kl. 17:14
Dansgruppen Nritya Darpan med Maria i spetsen bjöd på traditionsenlig dansshow med indiskt, persiskt, arabisk och amerikansk tribal i en härlig blandning.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Hela Sverige gnistrade under december

25 december 2013 kl. 16:51
År 2013 har bara några dagar kvar och tack vare att flera fotografer och arrangörer har delat med sig av bilder från några dansshower och konserter som avslutade året kan vi bjuda på en riktig bildkavalkad.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.