Magdansbilen rullar mot Oslo

Skrivet av Sabina
Onsdag 21 april 2010 kl. 22:09
Nej, jag har (dessvärre?) inte fastnat i Marocko. Tidigt i förra veckan tog jag mig hem till Sverige igen. En snygg liten hennatatuering på vänster handled fick följa med mig hem, men annars lät jag, på grund av bagagerestriktioner, bli att köpa något. Ingen kaftan fick alltså följa med mig hem denna gång, men jag har grejer på gång…

Det omtalade askmolnet har satt sina spår ändå, i eftermiddags skulle jag egentligen ha åkt till Oslo för att tillsammans med Brudarna uppträda på Oslos magdansfestival ”1001 natt”. Visserligen gick flyget idag, men vem vet hur vindarna vänder de kommande dagarna och om vi kan komma hem igen. Istället ska jag på fredag morgon packa in Brudarna i bilen och köra dit. Det lär bli en spännande resa, förutom att peppa varandra och träna(?) inför föreställningen på kvällen så har vi pratat om att prova dansdräktstoppar i bilen – så bli inte överraskade om ni ser en bli längst med E18 på fredag med fem knasiga magdansöser.

Även om askan förhindrar även andra att ta sig till Oslo denna helg så verkar det bli en toppenfestival och en spännande show. Jag och Brudarna bjuder på persisk dans samt en saidi/fellahin som Ibrahim el Suezi från Egypten lärde oss i höstas, men utifrån det lilla jag kan utläsa från övriga programmet blir det nog många spännande artister och dansnummer på scenen i Oslo konserthus. Jag har flera vänner på plats i publiken, de flesta har inte ens sett mig dansa på scen tidigare, som får rapportera om upplevelsen men jag hoppas vi får chans att se något från sidan av scen också.
Nyare inlägg:
Oslo Magedansfestival »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fest Oslo Magedansfestival Norge

Oslo Magedansfestival

30 april 2010 kl. 00:03
Med en ”brudpackad” bil tog jag mig förra helgen till Oslo och tillbaka hem igen. Fredag eftermiddag anlände vi till stan och hann väl typ bara hitta till våra respektive vänners bostäder innan vi samlades...
» Läs hela inlägget

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Orientalista - 5 år senare

8 april 2013 kl. 19:37
Inte trodde jag väl att tiden skulle gå så fort. Mycket har förstås hänt sedan jag och Hanna lanserade Orientalista i april 2008, men fem år... hur gick det till?
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.