Oslo Magedansfestival

Oslo Magedansfestival
Skrivet av Sabina
Fredag 30 april 2010 kl. 00:03
Med en ”brudpackad” bil tog jag mig förra helgen till Oslo och tillbaka hem igen. Fredag eftermiddag anlände vi till stan och hann väl typ bara hitta till våra respektive vänners bostäder innan vi samlades igen på konserthuset i Oslo för att uppträda på Oslo Magedansfestival.

Vi delade scentid med alla möjliga spännande dansnummer. Förutom klassisk oriental med bland andra Khalida och Siri samt hennes dansgrupp Bellystars så blev det också afro-tribal, hula-hula(!) och samba-oriental. Tänk er dräkterna, det blev mycket klädprat i den delade logen.

Och bortsett från en mindre fadäs backstage som fick två av oss att bli försenade ut på scen igen efter ett klädbyte så gick framträdandena riktigt bra. Visst dansade vi lite fel efter förseningen och visst var scenen kanske något för liten för vårt stora persiska tyg som vi inledde med. Men vi hade jättekul, både på scenen och backstage med alla andra trevliga och duktiga dansöser.

Och det är ju det; Dansen får oss inte bara att träffa nya vänner i vår egen stad. Jag får dessutom chans att resa till andra städer och länder, träffar ännu fler passionerade ”dansnördar”. Läckert värre.

På bilden ser ni mig och Anastasia i vår fellahin, eller ”Bollyhead” som jag numera kallar den tack vare våra söta huvuddekorationer.
Äldre inlägg:
« Magdansbilen rullar mot Oslo
Nyare inlägg:
Dansa är att andas »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Festival Oslo Magedansfestival Resor Dansshow Norge

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

En resa till norr - och Rachel Brice

7 augusti 2014 kl. 17:43
Derya vallfärdade till Urkultfestivalen för både workshops och show med självaste Rachel Brice. Läs hennes reseberättelse!
» Läs hela inlägget

Vasantotsava dansfestival i New Delhi

2 mars 2014 kl. 20:29
Karin har varit i Indien och besökte dansfestivalen Vasantotsava - en festival under ledning av den kände och framgångsrike kathakdansaren Birju Maharaj.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Helene är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.