Födelsedagsfest i orientalisk tappning

Födelsedagsfest i orientalisk tappning
Skrivet av Sabina
Lördag 10 april 2010 kl. 14:36
Issawa-band spelar oftast på bröllop eller väldigt stora fester, de använder sig av trummor, tamburiner och långa trumpeter som mest bara låter högt utan faktiska melodier. Igår fyllde Anissa, en av mina huskompisar, år och vi andra arrangerade i smyg en liten fest och hyrde in ett Issawa-band. Så vid tretiden igår eftermiddag råkade allt fler vänner bara passera för att säga hej. Och kvart i fyra brölade musiken igång ute på gatan och letade sig in i vårt lilla hus i medinan i Fes. Under två timmar åt vi sen tårta och kakor och blandade det med musik och dans. Jag känner mig inspirerad inför framtida fester hemma i Sverige, men var hittar jag musikerna? Har ni några tips?

Många av grannbarnen smög sig in för att kolla vad som pågick och kvartersskvallret idag handlar nog om huruvida vår värdinna gifte sig eller ej. För om jag normalt hör vanligt prat från grannhusen så lär de ha hört vår musik mer än väl.

Som vanligt numera blev jag uppdragen, fick en höftsjal knuten kring höften och uppmanades att dansa. Det här med att vara en magdansande västerlänning är uppenbarligen något som inte hör till vanligheterna så även om jag försöker hålla låg profil så är det alltid någon som till slut avslöjar mig. Men igår spelade killarna senare lite darbukarytmer för mig och livemusik är så mycket coolare än inspelade låtar, klart man inte kan sitta still. Superbra improvisationsträning, men också kul att göra något i interaktion med någon annan.
Äldre inlägg:
« Konsert i Marocko - Issawa


Kommentarer

Susanne
Måndag 12 april 2010 kl. 23:07
Å vad kul! Fick du tag på någon kaftan?

SabinaSabina
Tisdag 13 april 2010 kl. 21:28
Nej, inte denna gång. Men jag åker ju dit snart igen.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Issawa Marocko Konsert Fes

Konsert i Marocko - Issawa

7 april 2010 kl. 20:16
Söndagskvällarna är likställt med konsert på Café Clock. Så ock i söndags. Här kommer litet smakprov.
» Läs hela inlägget

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Det blev en till utomhuskonsert i Fes

15 juni 2012 kl. 11:44
Ena stunden funderar man på att kanske gå och lägga sig tidigt, andra stunden är man på väg mot en El Safi-konsert och köper svarta biljetter bredvid en polisbil.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.