Livet är en hafla

Livet är en hafla
Skrivet av Sabina
Tisdag 1 december 2009 kl. 17:54
Lördag kväll i Uppsala var jättetrevlig. Stort tack till Rebecca & co som arrangerade en så skön danshafla*. Förutom att mina uppsalavänner fick chans att se mig dansa utan att behöva släpa sig hela vägen till Stockholm så var det kul att själv både få se och dansa inför nya människor. Och oj vad det finns mycket duktiga dansöser det finns i den stan, vi fascinerades över både dans, dansglädje och kläder. Vi fingrade på lite extra på några coola tribaldräkter, behöver lite inspiration inför vår egen tribalpremiär på scen nästa vecka då det är dags för höstens elevshower. Kommande dagarna borde jag träna träna träna på koreografierna, fram tills nu har jag mest fokuserat på mina elever och ignorerat att jag själv också är elev i Bollywood och tribal.

Annars har jag idag insett att jag faktiskt åker till Marocko om mindre än fyra veckor. Det är över en månad sedan jag bokade resan men nu känns det mer verkligt att jag faktiskt ska åka och idag har jag mejlat fram och tillbaka om både språk-, dans- och musiklektioner där nere. Min ”att göra i Marocko”-lista som jag började på för ett par veckor börjar snabbt växa till sig, och den lär bli längre!

Vad skulle du vilja göra i Marocko? Förutom ovanstående ska jag även äta och laga marockansk mat, gå på hammam, röka vattenpipa och dricka myntate samt shoppa.

*Hafla حفلة är det arabiska ordet för fest.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Uppsala
Lördag 28 november 2009 kl. 18:00
» Läs 3 kommentarer
Dansshow i Stockholm
Tisdag 8 december 2009 kl. 19:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Hafla Uppsala Dansshow

80 minuter ATS från Uppsala

14 september 2015 kl. 18:10
Hämta en kopp te och sätt dig bekvämt! Här kommer dagens dansinjektion - 80 minuter ATS (American Tribal Style) från helgens kulturnatt i Uppsala.
» Läs hela inlägget

En luciashow för Musikhjälpen

14 december 2014 kl. 17:24
Minerva och Team Oriental bjöd på en härlig orientalisk luciashow igår kväll i Uppsala där alla intäkter gick till Musikhjälpen. Men när showen väl var slut var det Johan som överraskade oss alla mest.
» Läs hela inlägget

Uppsala runt under en kulturnatt

18 september 2013 kl. 18:21
Leo hade fullt schema i lördags då han gick Uppsala runt och hann med inte mindre än fyra olika dansuppträdande - med både tribal, kurdisk ringdans, persisk och orientalisk dans.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.