Danshelgen fortsätter

Danshelgen fortsätter
Skrivet av Sabina
Lördag 23 maj 2009 kl. 14:41
Är hemma på en kort mat- och sovpaus mellan två workshops. Imorse vid halvtio haltade jag in på Riddarfjärdsskolan; jag har fortfarande grym träningsvärk efter dabkekursen i torsdags och det var nog tur att jag inte hade boka in mig på några klasser igår.

Nu i förmiddags lärde jag mig lite olika orientalkombinationer av spanska Nesma och det är märkbart svårt att göra shimmey på tån när ena vadmuskeln vägrar att samarbeta.

Snart är det som sagt dags igen - eskandarany med Aida Nour. Kom igen, benen. Upp och hoppa.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Workshop SBDF

En workshop med Mahmoud Reda

24 maj 2010 kl. 09:16
Jag hörde tidigt talas om Mahmoud Reda och hans bidrag till den orientaliska dansens historia. Redan år 1959 skapade han nämligen dansgruppen Reda Troup i Egypten som sedan turnerat världen runt. Nyligen...
» Läs hela inlägget

Intensiv orientalisk helg

12 maj 2010 kl. 22:21
Ok, stort andetag - nu kör vi. Medan mina jobbkollegor har diskuterat helgens sköna långledighet har jag mest radat upp grejer som jag ska göra. Imorgon börjar vi med att jag och brudarna ska uppträda...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

2½ timmar Dabke senare...

21 maj 2009 kl. 18:35
Ja, hjälp. 17 minuter in på klassen tittade jag överraskat på klockan och tänkte "jag är redan trött". Det var skutt och hopp, och en del stamp. Lägg där...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.