Visa uppskattning med champagne

Visa uppskattning med champagne
Skrivet av Sabina
Måndag 22 juni 2009 kl. 09:42
nattklubben i Oman öppnades det väldigt många champagneflaskor. Lite väl många med tanke på hur få vi oftast var i publiken och hur sällan jag faktiskt också såg någon dricka champagne.

Jag fick dock lära mig att det var deras sätt att säga tack och visa uppskattning för magdansen. Om gästen gillade dansösen så beställde han in en flaska skumpa som servitören högtidligt (och ljudligt) öppnade när dansösen dansade vid gästens bord. När hon tackat och dansat vidare så försvann oftast även flaskan samtidigt tillbaka ut till köket.

En av stamgästerna var visst väldigt förtjust i Tamara (som dansar på bilden till höger). Det fanns alltid en servitör, med flaska, redo i närheten av honom när det var dags för Tamara att gå upp på scen och detta skedde varje kväll under min vecka i Oman.

(Vid de tillfällen som båda tjejerna dansade samtidigt så beställdes det alltid in två flaskor; en för varje tjej.)

Är det någon som sett det här tidigare eller är det en lokal omansk tradition? Något oväntat att springa på det i just Oman eftersom alkohol enbart serveras på turisthotell.
Äldre inlägg:
« Hemmagjord höftis
Nyare inlägg:
Ny slang - snart drar vi »


Kommentarer

Heidi
Måndag 22 juni 2009 kl. 11:24
Ja! såhär gör dom på supernight clubbarna i Lebanon. (tyvärr är det ju då prostitution det handlar om..) Men ja i övrigt finns det även i Libanon med champagnen på vanliga nattklubbar. En servitör kommer in med en flaska till ett sällskap med spraksticka. En sorts komplimang till sällskapet. Men öppnar man flaskan får man naturligtvis själv betala för flaskan.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Oman Dansshow

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

80 minuter ATS från Uppsala

14 september 2015 kl. 18:10
Hämta en kopp te och sätt dig bekvämt! Här kommer dagens dansinjektion - 80 minuter ATS (American Tribal Style) från helgens kulturnatt i Uppsala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.