Agnes gjorde om långklänning till tribaldräkt

Agnes gjorde om långklänning till tribaldräkt
Skrivet av Sabina
Torsdag 29 december 2011 kl. 17:53

Den här stilfulla dansdräkten gjorde dansdebut tidigare i december när Agnes framförde ett tribalsolo på en show.

Det var ursprunligen en långklänning, gissningsvis en bröllopsklänning, som Agnes hittade i en second hand-butik och senare satte saxen i. I överdelen har hon sytt in en enkel bh samt fixar till vid axlarna. Men pärlbroderierna är original och hon har även sparat vissa smådetaljer så som knapparna i ryggen.

Överdel

Vad gäller kjolen är det draperingen i sidan som är det största ingreppet (bortsett från att hon klippt en helklänning mitt i tu) medan knapparna även här fick sitta kvar bak.

Kjol

Tyvärr finns det ingen "före"-bild på klänningen men visst är det häftigt vad man kan hitta i en second hand-butik och trolla om med lite fingerfärdighet.

Den här glittringa dansdräkten får även avsluta ett orientaliskt år 2011. Vi ser fram emot mer dans, mer musik, mer kultur och fest under 2012.

Gott nytt år!

Har du också designat och sytt en dräkt till dig själv? Skicka en bild eller gärna två till kontakt@orientalista.se och berätta lite om dräkten samt dig själv så lägger vi upp det här på Orientalista. Alla orientaliska dansstilar är välkomna.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Hemdesignade Magdansdräkter Agnes Gagge Hemdesignade dansdräkter Tribal

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Rosa- och blåblommig dräkt signerad Maria

28 april 2013 kl. 09:48
Maria tog sig an utmaningen att göra om ett gräsligt och genomskinligt tyg till en snygg magdansdräkt.
» Läs hela inlägget

Eleonoras paljettmagdansdräkt

7 februari 2013 kl. 18:32
Eleonora har lösning på hur du kan sy en glittrande magdansdräkt utan behöva sy på pärlor och paljetter i evigheter.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: therezeh, Stockholms län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.