Indiskt snacks direkt från Mumbai

Indiskt snacks direkt från Mumbai
Skrivet av Sabina
Lördag 15 oktober 2011 kl. 17:03
Titta vad Preeti lämnade i min lägenhet häromdagen. Indiskt hemmagjort snacks!

De runda kringlorna kallas för Chakli och härstammar från det indiska folkslaget Maratherna, men äts idag av alla, speciellt i Mumbai. Görs på ris- och kikärtsmjöl kryddat med chili och kardemummafrön och friteras.

Pinnarna heter Sev och görs runt om i hela Indien med alla möjliga typer av både mjöl och kryddor. Även tjocklek och längd varierar, vissa är tjocka och mjuka medan andra är knapriga och kryddstarka. Just dessa som jag fick av Preeti är gjorda på kikärtsmjöl och rätt kryddiga.

Båda recepten kommer från Preetis farmor och jag har ätit dem flera gånger tidigare - både hemma hos Preeti här i Stockholm och hos hennes föräldrar i Mumbai när jag var där i vintras.

Tar nog inte allt för många dagar innan jag knaprat i mig båda påsarna, trots kryddigheten är de väldigt lättätna.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Indisk mat Mat

Chai i tetrapack

18 februari 2012 kl. 19:53
Chai på tetrapak - kan det verkligen vara något? Men den smakade mycket bättre än väntat faktiskt.
» Läs hela inlägget

En doft av Indien har flyttat in i mitt kök

9 juli 2010 kl. 10:28
Tre intensiva kvällar senare med fina Rekha och Preeti så är huvudet full av inspiration och köket fullt av kryddor. Sista kvällen fick vi nämligen en givmild påse med alla de kryddsorter som vi använt...
» Läs hela inlägget

Mitt i den indiska maten

5 juli 2010 kl. 23:51
Idag, imorgon och på onsdag kväll går jag en kurs i indisk matlagning. Det är Preetis indiska mamma som är i Sverige och även om jag har massor att göra just nu så vill jag inte missa tillfället att lära...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Helene är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.