När kamelerna kom till stan

När kamelerna kom till stan
Skrivet av Orientalista-Sabina och Orientalista-Hanna
Torsdag 5 maj 2011 kl. 15:20
En solig eftermiddag för ett par veckor sedan satte vi oss i bilen och körde ut en liten bit utanför Stockholm för att hälsa på familjen Kalle, Lillebror, Gunilla och Johan. Det är inte varje dag man får nya vänner och två i den här familjen är med sina ryggpucklar av det lite mer ovanliga slaget; Möt Kalle och Lillebror Kamel.

För oss två blev det förstås kärlek vid första ögonkastet, de här kamelkillarna är alldeles bedårande och charmade oss totalt. Lillebror 1 år gammal var lite mer distanserad mot oss nykomlingar men storebror Kalle 2 år lät oss både klappa, krama och mata honom.

I höstas flyttade de upp från Öland hem till Gunilla och Johan. Just nu pågår hårdträning för främst Kalle och det är ridträning och social kompetens som står på schemat. Eftersom Kalle bara är tonåring än kommer det att dröja innan han kan ridas, och hans förvisso gulliga tendens att lägga sig ner på stället när han tycker något är lite läskigt är något som behöver jobbas bort. Längre fram hoppas Gunilla - som sedan länge organiserat ponnyridning - kunna indroducera Kalle i branschen och ta ut honom bland folk i samband med bland annat kalas och festivaler.

"Hyr en kamel", visst låter det roligt!

Och så här kul tycker Hanna det är att mata Kalle i motvind! Intygar att kamelmat hittades i hår och ögonvrår under kvällen.

Tack snälla Gunilla och Johan för att ni och era kamelpojkar öppnade er hage för oss. Vi ser fram emot att ses igen.

Följ deras äventyr på Kamelbloggen aktiviteterstockholm.se/blog.


Kommentarer

kamel
Söndag 22 januari 2012 kl. 17:25
kan man ha kamel i sverige

SabinaSabina
Måndag 23 januari 2012 kl. 23:20
Ja, det kan man. De här är sibiriska varianter med en massa vinterpäls som klarar vår svenska kyla. =)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Kamel

Lite dans, lite musik, lite kameler

28 maj 2013 kl. 16:03
Ingen vila för en Orientalista. Senaste veckan har precis som vanligt varit full av både dans, musik och kameler. Och syndigt gott godis!
» Läs hela inlägget

Sju dansfilmer att imponeras över - eller att tappa hakan åt

23 maj 2013 kl. 21:01
Shimmy i oväntade versioner, wookies, vattenpipor och horisontella scenrullningar - allt och lite till från dansvärlden finns att beskåda på nätet. Och när såg du senaste tolv män riva av ett gemensamt tribalnummer egentligen? Här kommer sju videoklipp med högt och lågt från dansvärlden.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Lugnet efter det orientaliska barnkalaset

6 augusti 2012 kl. 20:24
I helgen var det så dags för 3-årskalas hos en kompis och hennes dotter - Ett väldigt månkulturellt kalas med orientalisk mat, kamelkakor, glittersmycken och små musikinstrument.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.