Har ni hoppat över någon eld ikväll?

Har ni hoppat över någon eld ikväll?
Skrivet av Sabina
Tisdag 15 mars 2011 kl. 22:31
Det är vår, snart, sägs det och det iranska nyåret som infaller nu i helgen inleds med en eldfest (Chaharshanbe Suri) för att välkomna våren. Men kylan sitter i fortfarande och trots att de ikväll hade ställt upp flera värmelampor i Kungsträdgården var det lite för kallt för en tretimmars utomhuskonsert. Tyvärr.

Men jag hann i alla fall se nybildade dansgruppen Abrisham som inledde med ett persiskt/indiskt/afrikanskt/arabiskt/kurdiskt samt mer-nummer. Det var lite av flera olika stilar och rätt överraskande att se tjejerna ändra takt och uttryck om och om igen, hade kunnat bli på tok för rörigt men fungerade bra. Jag stod helt fel i förhållande till scenen men kunde istället spana på en gigantiskt storbildsskärm som ironiskt nog lät mig se både mer och bättre även om jag hade trängt mig närmare scenen. Finns ett litet klipp på Facebook, men även det är filmat lite för långt ifrån för att man ska kunna se ordentligt.

Hur dansar ni in våren?


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Fest i Stockholm
Tisdag 15 mars 2011 kl. 18:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Kungsträdgården Eldfest

Namaste 2015 - En indisk kulturfestival

27 maj 2015 kl. 18:56
Hela Indien får inte plats i Kungsträdgården i Stockholm men i lördags gjordes ett försök. Leo var på plats och summerar en färgglad dag full av musik, dans och mingel.
» Läs hela inlägget

Årets eldfest byter vinterbleka ansikten mot friskare färger

19 mars 2014 kl. 09:35
När eldarna tänds och tusentals människor firar vårens återkomst blir det hett! Leo var på plats i Kungsträdgården, Stockholm, och kände en våg av värme slå emot ansiktet.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eldfesten - Lite snö hindrar inte våren från att firas

20 mars 2013 kl. 18:32
Leo trotsade snön och kylan igår och tog sig till Kungsträdgården i Stockholm där man, precis som på många andra ställen i Sverige och världen, firade nyåret och våren med en riktig eldfest. Musik och dans i mängder.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.