Tre bröllop och en kväll

Tre bröllop och en kväll
Skrivet av Sabina
Fredag 28 januari 2011 kl. 22:35
Ikväll körde vi genom Mumbai och spanade på festlokalerna inför nästa helg samt träffade den som är dekorationsansvarig. I samband med det smet vi förbi inte mindre än tre olika bröllopsfester. Det första var ett Punjabibröllop och precis när vi skulle gå anlädde brudgummen på häst ackompanjerad av trummor och gigantiska fyrverkerier.

Den andra festen, ett Bengalibröllop, var väldigt stillsamt och hade precis avslutats. Det var några enstaka gäster kvar som tömde det sista av buffén.

Tredje festen, ett Gujaratibröllop, pågick samtidigt vägg i vägg och flera hundra gäster minglade över en pyntad fotbollsplan medan brudparet tålmodigt, uppe på en stor scen, blev fotograferade med gäster, fler gäster och ännu fler gäster.

På samtliga tre ställen var jag ensam utlänning och eftersom jag inte heller var uppklädd var det väldigt tydligt att jag inte hörde hemma där. Men om en vecka är det vi som har intagit lokalerna där fest två och tre pågick ikväll och då är jag inte den enda utlänningen längre; Vi sitter just nu och koordinerar de 50+ utlänningar som flyger in till stan på alla möjliga datum och tider. Det här med bröllop är inte småpotatis direkt, speciellt inte här i Indien där bara inbjudningskorten har tryckts upp i 450 exemplar.

Har försökt spana in så många klänningar som möjligt under kvällen och jag börjar få ett hum om vad jag skulle kunna tänka mig och vad jag absolut inte skulle vilja ha. Men det är väl först när vi tar oss till mer prisvänliga klädbutiker som jag på allvar måste bestämma mig för vad jag vill köpa till mig själv.
Äldre inlägg:
« En klänning att dö för
Nyare inlägg:
En indisk upplevelsechock »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Indiskt bröllop Indien

Sangeet - Om att uppträda på ett indiskt bröllop

28 februari 2011 kl. 10:18
Redan i somras pekade Preeti på mig och sa "You, dance!" och jag nickade jakande. "Alla måste dansa eller sjunga" hette det så jag förberedde en koreografi och packade ner en blå dansdräkt i resväskan...
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer

En indisk upplevelsechock

12 februari 2011 kl. 23:05
Medan omvärlden stormar har jag varit i en bröllopsbubbla i Mumbai, Indien. Gäster har hämtats på flygplatsen, bröllopsmat har provsmakats, kläder och smycken har letats, provats och blivit utvalda och...
» Läs hela inlägget

En klänning att dö för

27 januari 2011 kl. 18:11
Självklart. När vi strosar runt i Mumbai och letar efter en Lengha till bruden så händer förstås det typiska; Jag utropar ett wow och hittar mig själv plötsligt inlindad i värsta häftiga, jättevacka,...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.