Mersmak för gatudans

Skrivet av Sabina
Tisdag 27 juli 2010 kl. 23:53
Mamma ringde nyss och frågade om jag hade röd tröja när jag dansade igår morse. Jodå, visst fanns jag med på en bild i tidningen imorse. Vår orientaliska dans på Pridefestivalens invigning har synts på flera ställen, både i tv och på nätet.

Mina cymbalmuskler fick sig dock en chock för vi dansade längst med Hamngatan i säkert en kvart innan vi kom fram till Sergels Torg och cymbalerna fick inte vila något alls. Ett litet eldprov och värt att ha i bakhuvudet - plinga snyggt är relativt lätt i jämförelse med att plinga snyggt och länge - det är en utmaning. På träningarna hittills har plingandet visserligen hållt på längre stunder men alltid med kortare pauser. Det här var något annat och framöver när cymbalerna blir allt mer populära kommer ni få höra medierna prata om den nya folksjukdomen cymbalarm (jmf. musarm).

Men jag har fått lite mersmak för det där med att dansa på gatorna. Folk blir glada och nyfikna och det är lite skönt att komma ifrån det där med att dansa på en scen. Borde vi inte dansa mer på gatorna, vänner? Tidigare i somras var det till exempel dansfest i en park och än är inte sommaren slut. Ut med er innan hösten blir för kall.

Idag kan jag dessutom äntligen berätta att jag köpte en jättefin vit galabeya till Hanna när jag var i Kairo. Överlämnade den till henne idag och nu är jag nyfiken på hur väl den passar henne (den borde sitta hyggligt snyggt på henne, men hon ville inte prova på restaurangen). Samtidigt fick hon även lite ny musik så utmaningen om ett uppträdande ligger i luften och bara väntar på henne.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow Cymbaler

Mer (stolt) dans på gatorna

22 juli 2010 kl. 08:47
Det har jag tyckt länge och det tycker visst även Stockholm Pridefestival som i år har anlitat dansare från flera olika skolor i Stockholm för att just dansa på gatorna. Och innan den stora invigningen...
» Läs hela inlägget

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.