OBS! Den här dansshowen har redan varit. Sök här efter kommande dansshower.

Yaa Devi - Rushing through my veins

Yaa Devi - Rushing through my veins
Dansshow:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Farhang förening och Odissi dansproduktion

I en hyllning till den indiska koreografen, multikonstnären och människorättsaktivisten Chandralekha möts de indiska klassiska dansformerna Odissi och Bharatanatyam genom fyra dansare och fyra musiker. Rushing through my veins är en betraktelse av livet som en ständig cykel likt blodets omlopp i kroppen där det oavbrutet pulserar och rusar runt i våra vener. Denna version är på Södra Teatern ett utdrag ur en kommande längre helproduktion.

För Chandralekha stod kroppen i fokus. Kroppen som minnesbärare och källa till liv, angelägenhet och motstånd. Hon undersökte mänskliga relationer och sexualitet men också primära energier och planeternas ordning så som de förekommer i indisk mytologi och filosofi. Chandralekha tog starkt avstånd från den indiska kvinnans traditionella roll med äktenskap och familj till förmån för valfrihet och politisk och feministisk aktivism genom sin konst och dans. Hennes koreografier laddades med idéer och koncept som utmanande den konventionella bilden av vad som är klassisk dans i Indien.

En del av Stockholm Sangeet Conference samma dag.


Läs mer på www.facebook.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.