OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Stockholm Sangeet Conference 2014

Stockholm Sangeet Conference 2014
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Farhang Förening, Stallet, Musikaliska & Search Indie

Stockholm Sangeet Conference är Sveriges största festival för enbart indisk klassisk musik och dans. SSC är inspirerad av hur indiska traditionella festivaler ger publiken ro och tid att sjunka in musikens och dansens intrikata rytmcykler, klanger och och unika uttryck.

På scen:

Sri Somnath Roy Ghatam Group. Direkt från Indien kommer för första gången någonsin i Sverige en fem man stark ghatamorkester. Det sydindiska slagverksinstrumentet ghatam, lerkruka, är ett av den sydindiska musiktraditionens äldsta instrument och spelas med en unik fingerteknik. Gruppen leds av Sri Somnath Roy, en av världens skickligaste ghatamspelare.

Abhijit Banerjee, tablaspelare och kompositör, är en av dagens mest eftersökta tablaspelare. Förutom att tillhöra toppskiktet inom indisk klassisk musik och ha spelat med alla dess giganter intresserar han sig för att utforska gränserna mellan genrer i olika internationella projekt, bl a med Ry Cooder och Trilok Gurtu.

Sudeshna Bhattacharya, lärjunge till den legendariska Amjad Ali Khan, blev redan som mycket ung uppmärksammad och prisbelönt för sin skicklighet på sitt instrument sarod, en nordindisk bandlös luta, och är i dag en av de främsta bland unga utövare.

Yaa Devi med Palace on Wheels – uruppförande av ett utdrag ur ett unikt samarbetsprojekt med dansare från olika indiska klassiska traditioner - odissi, bharatanathyam och kathakali - och nykomponerad levande musik. En hyllning till dansaren, människorättskämpen och ikonen Chandralekhas liv och verk. Konstnärlig ledning: Ulrika Larsen.

Pris: 260 kr


Läs mer på sodrateatern.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.