Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Lite dans, lite musik, lite kameler

Skrivet av Sabina
Tisdag 28 maj 2013 kl. 16:03

Ingen vila för en Orientalista. Senaste veckan har precis som vanligt varit full av både dans, musik och kameler.

Förra helgen stod jag för ovanlighetens skull själv på scen. Det händer inte ofta att jag uppträder solo och nu var det väl åtminstone 1½ år sedan sist. Så jag drog upp till Uppsala och föreställningen Tusen och en dans där jag uppträdde med en ny och sjukt härlig slöja.

Det var en jättemysig show med både blandade stilar och nivåer. Här en elevgrupp och på bilden nedanför är det fina Maria Granström som förgyller scen. Jag försökte se så många nummer som möjligt men ni vet hur det är när man ska upp på scen; det är kläder, smink och allmänna scennerver. Särskilt många bra bilder blev det alltså inte.

Jag har även varit på Tamallys dansshow i Stockholm; Sju tjejer som ägde scenen helt själva i en bred blandning av nummer. Kul att de kör sin egen grej rakt av - något som vi alla kan inspireras av. Och trots att det var i en idrottshall så hade de lyckats få till det riktigt mysigt.

De tre kamelerna och dromedarerna som scenkuliss var übersöta! Vi tog flera idolbilder!

Även i Prag, Tjeckien, där jag spenderade några dagar förra veckan, fanns det kameler. Jag tror jag räknade ihop till minst fem stycken i den lägenhet som vi lånade av min mors kompis.

Jag försökte vid ett tillfälle förklara för min mor att jag inte alls samlar på kameler eller dromedarer utan bara har råkat köpa på mig ett par som jag tyckte hade en bra attityd.

Fem minuter senare köpte jag denna krabat - men kolla ansiktsuttrycket - hur hade jag kunnat motstå det!? (Jag hävdar dock fortfarande att jag inte är en samlare...)

Och så var det Kulturernas karneval i Uppsala i helgen. Mina vänner Rebaz Duo spelade kurdisk/svensk musik i upptempo och direkt efteråt bjöd vackra Cecilia i på magdans. Skönt att det äntligen är lite sommar i Sverige så att man kan njuta av musik och dans även utomhus.

Hann också lite hastigt få en glimt av gruppen Tiktaalik när de visade upp och lärde ut ATS till den nyfikna publiken.

Och som extra bonus i helgen fick jag en låda med godis från Istanbul som Cecilia köpt till mig. De är från ett ställe jag besökte när jag själv var i Istanbul för ett par år sedan och de är PRECIS lika goda som jag minns dem. Lyckan har varit total senaste dagarna.

Om ni passerar Istanbul så gå förbi något av kaféerna Hafiz Mustafa och prova själva. Syndigt gott! Jag skulle kunna leva på deras Turkish Delight enbart.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Uppsala
Fredag 17 maj 2013 kl. 19:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.
Dansshow i Sundbyberg
Lördag 18 maj 2013 kl. 15:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.
Konsert i Uppsala
Lördag 25 maj 2013 kl. 17:45
» Var du på konserten? Skriv en kommentar.
Dansshow i Uppsala
Lördag 25 maj 2013 kl. 18:15
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dromedar Kamel Tamally Dansshow Lokum

Bok: Dromedarer i Douz

6 juli 2012 kl. 09:11
En söt men spretig välgörenhetsbok om dromedarer, skriven av en svensk dromedarskötare i Tunisien.
» Läs hela inlägget

Dromedarbakning

9 maj 2012 kl. 20:12
Fick lite deg över efter ett bakprojekt och tog fram mina nya dromedarformar.
» Läs hela inlägget

Kamelkaksformsfamiljen växer

18 april 2012 kl. 11:24
I helgen var jag på s.k. baby shower och då dekorationstemat var djur så hittade jag glädjande nog ett par dromedar på plats.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.